Frölunda upp i serieledning

Frölunda vann toppmötet mot Karlskrona med 3-0 och tog över serieledningen från hemmalaget. Rasmus Dahlin gjorde även sitt första mål i Frölunda-tröjan och blev med det SHL:s första målskytt född på 2000-talet.

Karlskrona inledde matchen starkt och träffade målramen redan i första bytet. Men det var gästerna som tog ledningen genom Frölundas 16-åring Rasmus Dahlin som kroppsfintade bort två Karlskrona-spelare och gjorde 1-0 till gästerna 8.02 i den första perioden.

Frölunda ökade sedan på sin ledning i början av den andra perioden till 2-0 i powerplay. Victor Olofsson fick iväg ett rappt skott som Karlskronas målvakt Johannes Jönsson inte kunde stoppa. Karlskrona försökte jobba sig in i matchen igen och Mattias Guter lyckades få med sig en straff. Men han kunde inte överlista Johan Gustafsson i bortakassen. Efter det gjorde Frölunda och Sebastian Stålberg istället 3-0 tre minuter innan pausvila.

Den tredje perioden var mer eller mindre enbart en transportsträcka till slutsignalen. Inga mål men Karlskrona försökte ändå få in en reducering, men kom inte närmre än ett skott stolpe ut.

Matchfakta: Karlskrona – Frölunda 0-3 (0-1,0-2,0-0)