Frölunda tog sig till semifinal – efter rysare i Scandinavium

Det krävdes en sjunde och avgörande match för att kunna skilja Frölunda och Skellefteå åt. Efter tio minuter in i förlängningen drog Frölunda det längsta strået när Victor Olofsson satte en riktig pärla.

Den sjunde och sista avgörande matchen i Scandinavium mellan Frölunda och Skellefteå började precis som en avgörande match ska göra. Snabbt, energiskt och fartfyllt spel från båda sidorna. Hemmapubliken frick dessutom omgående anledning att jubla när Simon Hjalmarsson sköt 1-0 efter bara två minuter.

Efter det tidiga målet fortsatte spelet att gå ihögt tempo åt båda hållen. I slutet av perioden var hemmalaget det laget som tog över något mer och etablerade längre anfall i Skellefteås zon.

Känslorna ökar – Skellefteå tar ledningen i andra

I den andra perioden fortsätter Frölunda vara något spelförande och bita sig fast framför Joni Ortio. Spelet blir även mer känsloladdat och tuppfäktningen blir mer och mer påtaglig. Halvägs in i matchen kommer till slut kvitteringen för Skellefteå, via Joakim Lindström i powerplay. Med sex minuter kvar att spela tar bortalaget också ledningen genom Andreas Wingerli inför den tredje och avgörande perioden.

I den tredje perioden kommer kvitteringen till hemmapublikens stora glädje. Backen Jonathan Sigalet stänker in den efter bra förarbete från Victor Olofsson. Frölunda pressade och forcerade friskt i den sista akten och var närmast ett ledningsmål, mycket tack vare alla powerplay som Skellefteå bjöd på. Ortio höll dock kvar sitt lag i matchen som gick till förlängningsspel.

Efter den halva fjärdeperioden spelad, tog dock säsongen slut för Skellefteå AIK när Victor Olofsson trampar runt på kanten och sprätter upp den i bortre krysset. Därmed är Frölunda klara för semifinal.

Frölunda HC – Skellefteå AIK  3 – 2 e.förl (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)
1-0 (02.30) Simon Hjalmarsson (Joel Lundqvist, Jonathan Sigalet)
1-1 (28.45) Joakim Lindström (Oscar Möller, Sebastian Aho), spel fem mot fyra
1-2 (34.21) Andreas Wingerli (Fredrik Lindgren, Axel Holmström)
2-2 (44.40) Jonathan Sigalet (Victor Olofsson, Joel Lundqvist)
3-2 (69.52) Victor Olofsson (Nicklas Lasu, Jacob Larsson)
Skott: 40 – 31
Skott utanför: 12 – 16