Home Klubbar Frölunda Frölunda tappade halva truppen – fortfarande bäst – Experten: ”Jag är imponerad”

Frölunda tappade halva truppen – fortfarande bäst – Experten: ”Jag är imponerad”

0

Frölunda stod för en imponerande fjolårssäong och bärgade klubbens fjärde SM-guld. Efter succén försvann stora delar av mästarlaget – som tvingades bygga om. Ett halvår senare är man forfarande överlägsna.
– Det finns ett typ av sätt hur vi vill vara i Frölunda, säger Robin Figren till Hockeybladet.

Frölunda var det bästa laget säsongen 2015-2016, klubben spelade hem föreningens fjärde SM-guld och var Göteborgs stora hjältar. Att vara bäst har även en baksida och nästan halva laget försvann till nya klubbadresser inför denna säsongen. Frölundas nästa utmaning var att forma en ny slagkraftig trupp, knappt tre månader är man fortfarande bäst.

– Vi har byggt upp en spelidé, samtidigt som nya spelar har kommit in i det väldigt snabbt och vi i det gamla gardet har hjälpts åt att få bitar att klicka, säger Robin Figren.

Bygger runt organisationen

Tiderna ändras och föreningarna runt om i SHL tvingas tänka i nya banor. NHL och KHL är de stora supermakterna inom världshockeyn och plockar sitt spelarmaterial först, för att sen lämna kvar resten. Det gör att klubbarna istället bygger runt ledarstaben. I Frölunda med Roger Rönnberg i spetsen kan man erbjuda alla verktyg och det har varit en långsiktigt process som tagit steg för steg.

– Om jag pratar från min egen situation, då har de funkat ganska väl, vi har stegrat lite för varje år. Som det är i Frölunda just nu tycker jag är helrätt.

Framgångsrik utvecklingsprocess

Stora nyckelspelare i förra årets upplaga av Frölunda var spelare som Andreas Johnsson och inte minst den finske supertalangen Artturi Lehkonen. Den senare lyckades även ta hela klivet in i NHL och klassiska Montréal Canadiens, det vittnar om en framgångsrik utvecklingsprocess som kan göra klubben framgångsrik, år efter år.

– Frölunda har ett bra fundament att stå på med dagliga vanor och de vet hur de ska jobba. De har många skickliga spelare, men utvecklar även spelare. Alla spelare blir ständigt bättre där, ser man tillbaka fem eller tio matcher så har alla blivit bättre, säger experten Sanny Lindström till Hockeybladet.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.