Frölunda sparkar och stänger av spelare: ”Vi kan inte ha spelare som tackar nej”

Det är GP som under onsdagskvällen avslöjar att Frölunda har sparkat och stängt av juniorspelare – för att de tackat nej till spel med A-laget.
– Det blir en jätteknepig situation för oss, där vi har killar som blir uttagna till match och plötsligt tackar nej.

Tidningen skriver att för drygt tre veckor sedan när Frölunda hade skadekris på backsidan letade efter reservbackar i juniorlagen. Då valde spelarna i juniorlaget att tacka nej – för att de kunde bränna chansen att testa på spel i Nordamerika och college. Nu agerar klubben och stänger av spelarna. Enligt uppgift till GP är en av spelarna avstängd från all juniorhockey och får bara gå kvar på skolans hockeyundervisning. En spelare får bara träna med J18 medans två av de andra tillfrågade spelarna får spela kvar i J20.

– Collegereglerna säger att du inte får ha deltagit i en professionell verksamhet. College är för amatörer, så egentligen får du inte ens träna med vårt A-lag – och absolut inte spela i SHL eller CHL och sedan gå till college. Det skapar ett jätteproblem för oss, för vi kan från en dag till en annan plötsligt behöva tre backar. Säg att vi får en magsjuka. De sex backar som spelar i J20 måste vara de som är närmast att plocka upp. De har tränat på vårt spel, så jag vet att de är redo precis som Rasmus Dahlin, Filip Westerlund, John Nyberg och Jacob Larsson är. De har gått den vägen, säger tränare Roger Rönnberg till tidningen.

Rönnberg menar att man inte borde spela i Frölundas juniorlag om man tackar nej till matchning med seniorlaget.
– Det blir en jätteknepig situation för oss, där vi har killar som blir uttagna till match och plötsligt tackar nej. Så kan vi inte ha det. Vi måste vara tydligare i vår kommunikation. Spelar du i vårt juniorlag, då gör du det för att du förbereds för att på riktigt kunna spela i vårt seniorlag.

Frölundas högste sportchef vill inte bekräfta att Frölunda ser det som ett kontraktsbrott att tacka nej till A-lags spel.
– Jag vill inte gå in på de juridiska termerna. Jag passar på de juridiska frågorna, säger Christian Lechtaler.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN