Frölunda får förstärkning – supertalangen återvänder

Idag meddelade New York Rangers att man kommer låna ut Lias Andersson till Frölunda den här säsongen.

Han valdes i sommarens NHL-draft som nummer sju totalt av New York Rangers och försökte slå sig in i laget med en gång. Nu återvänder han till Sverige och Frölunda där han kommer gå i pappa Niklas fotspår.

Tog SM-Guld med HV71 i våras

Lias Andersson har varit på tapeten en hel del den senaste tiden. Först imponerade han inte på Rangers träningsläger. Sedan hördes andra toner från andra sidan Atlanten då han spelade upp sig avsevärt. Frågan har varit om han skulle ta en plats i NHL-laget redan till iår, men nu blir det inte fallet. Idag meddelade Rangers via sin Twittersida att man lånar ut den talangfulle centern till Frölunda för resten av säsongen när man bantade sin trupp inför NHL-starten.

 

Lias Andersson spelade förra säsongen i HV71, men skrev efter säsongen på ett kontrakt med konkurrenten Frölunda. Andersson är son till Frölundalegendaren Niklas Andersson och kommer att spela i hans gamla nummer 24. Han har redan gjort debut i Fröundatröjan då han spelade tre matcher i CHL. Där blev han poänglös. Förra säsongen stod 18-åringen för 19 poäng på 42 matcher i grundserien innan han noterade 5 poäng i slutspelet på vägen till guldet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN