FREDRIK STYRMAN: ”Världens möjlighet för mig”

HV71 gjorde som flertalet andra SHL-klubbar. Man värvade från allsvenska Pantern. HV tog in Fredrik Styrman för resten av säsongen. Hockeybladet fick en intervju med Styrman som ansluter redan idag. -Vi har samling klockan två, så det är lika bra att köra på direkt.

Det har gapats friskt om att HV71 med flertalet skador på backsidan ska värva in en ny back innan fönstret senare idag stänger. Det blev den före detta juniorlandslagsmannen och JVM-backen Fredrik Styrman från Allsvenska Pantern. Styrman ser fram emot chansen att få spela i HV71.

-Den senaste veckan har vi haft lite kontakt. Men jag hade inte förhoppningar på att det skulle bli redan nu. Jag fick reda på detta direkt efter träningen. Jag skulle spela match sen på kvällen så det blev snabba bud för mig.

Kritiserad värvning

HV71:s sportchef Johan Hult fick med valet att värva Fredrik Styrman utstå en hel del kritik på sociala medier. Värvningen kritiserades och folk ställde sig frågande till om HV71 helt enkelt var tvungna till en nödlösning med värvningen av Styrman. Fredrik Styrman själv lägger ingen energi eller kraft på vad som skrivs i sociala medier om övergången.

-Jag har inte kollat något på detta, jag har faktiskt ingen koll på detta överhuvudtaget.

Ska bidra med stabilitet

HV71 sökte i Dylan Reese frånvaro en spetsback. Nu blev det istället en back som breddar truppen. Styrmans tidigare erfarenhet från SHL spelade in i valet att ta in honom från Pantern. På meritlistan finns bland annat ett SM-silver från säsongen 2011-2012. Nu ska han hjälpa HV71 för resten av säsongen.

-Jag är en stabil back som kommer till jobbet varje dag, där jag sätter defensiven först och främst. Jag är en bättre hockeyspelare nu än vad jag var senast när jag var uppe och spelade på SHL-nivå.

Hur har det varit att spela i en klubb med så stor mängd spelare som lämnat?

-Det är klart att det är synd om spelarna som först och främst är kvar i klubben. Men samtidigt så måste man se på sin egen karriär. Nu är detta världens möjlighet för mig och det ska bli väldigt roligt.

Har ni pratat om en eventuell kontraktsförlängning till nästa år?

-Nej det är bara för resterande del av säsongen avslutar Fredrik Styrman.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN