Forwarden bryter med KHK – Här är nya klubben

Den 15:e februari stängs transferfönstret i SHL. Och klubbarna jobbar för fullt med pågående trupper. Men lika mycket med trupperna inför nästa års säsong. Nu avslöjar aftonbladet att en av deras forwards lämnar för SHL-konkurrent.

I mitten av december gjorde han comeback, Per Ledin. Efter ha representerat klubbar i både Tyskland och Schweiz så blev det tillslut en återkomst i SHL och Karlskrona. Nu avslöjar aftonbladet att Per Ledin bryter med Karlskrona för att lämna för en annan SHL-klubb. Vilken klubb det rör sig om är fortfarande oklart. Karlskrona meddalar samtidigt i ett pressmeddelande under kvällen att det är personliga skäl som ligger bakom och att beslutet är taget i samförstånd.

Krigade sig tillbaka till SHL

Per Ledin gjorde aldrig någon hemlighet att han ville tillbaka till SHL. Men han hade svårt att hitta en klubb som visade tillräckligt med intresse. Och tränade mest på egenhand. I ett omtalat klipp på Instagram ställde sig Niklas Wikegård frågande till detta. När han i domarrummet såg Ledins utrustning.

Varför?

Ett inlägg delat av Niklas Wikegård (@niklaswikegard)

 

I intervju med Karlskrona sa Sportchefen Patric Larsson följande om nyförvärvet Ledin.

-Per är en rutinerad spelare. Han är en pådrivare både på och av isen och han har kvalitéer som vi vill ha in i laget. Per har en förmåga att göra andra bättre och jag hoppas att han kan bidra med sitt sätt att spela och agera på isen, sa Patric Larsson 

Sparsamt med speltid

I Karlskrona har det dock gott rätt tungt för Ledin som endast skrapat ihop en assistpoäng på 14 spelade matcher. Ledin väntas presenteras av sin nya SHL-klubb inom ett dygn.

Vänder hem

Personliga skäl ska ligga bakom att Per Ledin i samförstånd med Karlskrona går skilda vägar. Nu kan aftonbladet avslöja Ledins nya klubbadress. Han väljer att flytta hem till Luleå och väntas presenteras av klubben inom ett dygn. Per Ledin är född i Luleå och har spelat för klubben i totalt sju säsonger, mellan 2001-2005 samt 2012-2015.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN