Forwarden lämnar HV71

HV71 kommer till nästa säsong att tappa en av sina guldvinnande forwards. Hockeynews meddelar nu på sin hemsida att NHL-klubben Columbus Blue jackets vill ha över HV:s guldforward till nästa säsong.

Kevin Stenlund var med och vann SM-guld med HV71 förra säsongen. Den 193 centimeter långe och 95 kilo tunge centern gjorde fyra mål och sex assist under slutspelet. Denna säsongen har dock gått tyngre för Kevin. 2015 draftades han av Columbus och har under denna säsongen varit utlånad till HV71. Nu väljer klubben att plocka över honom till nästa säsong där han ska försöka slå sig in i truppen. Kevin Stenlund ser fram emot flytten och berättar till Hockeynews.se om framtidens planer.

– Det är liten camp i juni, en utvecklingscamp. Sedan börjar det riktiga i början av september. Det ska bli riktigt kul. Jag har lite kontakt med Gabriel Carlsson som är nere i Cleveland. Vi draftades samma år. Vi känner varandra ganska bra, säger Stenlund om den förre Örebro- och Linköpingsbacken Gabriel Carlsson, 21, som NHL-debuterade redan förra säsongen i Columbus, men som nu spelar för farmarlaget Cleveland Monsters i AHL.

Inte gått som väntat

Efter HV:s SM-guld så har det gått tyngre för Kevin Stenlund där det inte har studsat rätt väg. Denna säsongen har det blivit 22 poäng på 43 spelade matcher. Målskörden från förra säsongen är nästintill halverad. Columbus har under en längre tid följt Kevin och är så pass nöjda att man väljer att plocka över honom till nästa säsong.

-Det har väl inte gått riktigt som jag vill det här året. Jag har haft det lite tyngre. Målen har inte studsat min väg. Jag krigar på, säger han inför slutspurten.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN