FÖRSLAGET: Fler slagsmål i SHL

Debatten om det fula spelet i SHL har varit het senaste tiden. Nu har förre Färjestad- och Örebrospelaren Emil Kåberg kommit med ett, kanske något kontroversiellt, förslag. 

Den förre Färjestads- och Örebrospelaren Emil Kåberg gjorde inte sig känd för att vara en mjuk spelare på isen. På 398 SHL-matcher tilldelades han totalt 856 utvisningsminuter. Kåberg, numera materialförvaltare i Örebro berättar för Sportbibeln om sitt förslag för att stävja det fula spelet i SHL.

Fler slagsmål – ”För att få igång sega matcher ”

En uppmärksammad incident från Kåbergs karriär var slagsmålet med Andreas Lilja under lockoutsäsongen 2004. Det är under det samtalsämnet som Kåberg, för Sportbibeln kommer in på sin syn på slagsmålen i ishockeyn. Att de borde tillåtas i högre utsträckning.
– Dels för att få igång sega matcher och få laget att tända till, och dels för att stävja fult och fegt spel. Nu behöver ingen stå till svars om man gör något fegt, förutom om du kanske för en avstängning.
– Sedan vill jag som sagt inte förespråka att det ska vara mycket mer slagsmål, men spelarna får ju knappt tjafsa utan att domarna ska komma och det tycker jag helt fel. Det måste få vara lite känslor, säger Kåberg till Sportbibeln.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN