Försäsong – Vilka har presterat bäst?

Årets försäsong närmar sig slutet. SHL-premiären är bara 12 dagar bort. Hur har SHLs 14 lag presterat såhär långt in på årets försäsong undrar ni? Svaret kommer här på Hockeybladet. Ha i åtanke att flera lag spelat tävlingsmatcher i CHL medan andra ”bara” spelat träningsmatcher och småcuper.

En försmak av hur tabellen slutar?

Hur mycket kan man ta en försäsong på allvar? Hur stor roll spelar resultaten in i slutändan? Vi har flera exempel där lag som förlorat mycket på försäsongen börjar vinna och spela riktigt bra när SHL börjar, och vice versa där lag som vinner allt på försäsongen sen knappt vet hur det är att vinna en tävlingsmatch. Det mest lysande exemplet är Modo som inte vann en enda av sina träningsmatcher 2006. Hur den säsongen slutade? Modo stod där som SM-vinnare ändå.

Det är dock intressant att se hur lagen har presterat ändå såhär innan säsongen drar igång på allvar. Det kan ge en fingervisning om vad som komma skall i vissa fall, i andra inte. Ni får helt enkelt tolka själva hur mycket försäsongen betyder för respektive lag. Här följer en tabell där vi fokuserar på lagens poängsnitt då man spelat olika antal matcher.

Försäsong – Tabell

(Position-Poäng per match-Lag)

  1. 2,71 – Växjö Lakers

2. 2,43 – Frölunda Indians

3. 2,20 – Brynäs IF

4. 2,00 – Örebro HK

5. 2,00 – Malmö Redhawks

6. 2,00 – Skellefteå AIK

7. 2,00 – Färjestad BK

8. 1,80 – Djurgårdens IF

9. 1,75 – Luleå HF

10. 1,67 – Karlskrona HK

11. 1,60 – Mora IK

12. 1,40 – Linköpings HC

13. 1,20 – Rögle BK

14. 1,17 – HV71

Summering

Vad som är mest intressant är utan tvekan att regerande mästarna HV71 bara tagit två vinster på sex matcher och därmed hamnar sist i försäsongstabellen. Sett till förhandstipsen så ser det relativt logiskt ut, med två undantag. Linköping och HV71, i övrigt är det såhär tabellen enligt många experter kommer se ut. Frågan är hur rättvisande den är? Facit har vi i början på mars. Då kan vi se hur stor inverkan en försäsong har på det faktiska slutresultatet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN