Förre Leksandsspelaren: ”Jag hoppas Mora vinner”

Säsongen i Leksand blev inte som han tänkt sig, endast åtta poäng på 28 matcher. Nu avslöjar den förre Leksandsspelaren vilka han håller på i ”Slagen om Siljan”.
– Jag hoppas att Mora slår ut Leksand, säger Jens Jakobs till Hockeybladet.

Jens Jakobs har spelat i både Leksand och Mora, nu när det är dags för direktkval till SHL mellan de båda dalalagen är han säker på vilka han vill se i SHL nästa säsong.

– Jag hoppas att Mora slår ut Leksand, det är ingen tvekan om det, säger Jens Jakobs till Hockeybladet.

Ingen bra sejour i Leksand

Det går inte att sticka under stolen med att Jakobs karriär var bättre och längre i Mora än den var i lokalrivalen Leksand. I Leksand blev det endast 28 matcher innan han lånades ut till Djurgården. Jakobs var ung när han kom till Mora och det är från de åren som känslorna sitter kvar i Sätersonen.

– Jag gick på deras hockeygymnasium och fick stora delar av min hockeyutbildning i Mora. Jag har fortfarande känslor kvar för Mora, så jag håller på dem mot Leksand – helt klart.

Det var också när Jakobs spelade i Mora som han fick ta på sig den blågula landslagströjan fem gånger i J18-landslaget. Hans enda framträdanden i blågult.

Förre Leksandsspelarens hjärta finns i Mora

Ikväll startar ”Slaget om Siljan” och då finns Jens Jakobs hjärta i Mora IK. Den första matchen i bäst av sju spelas på Tegera Arena i Leksand med start klockan 19.00.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN