Formsvagt Leksand gästas av HV71

Det är återigen dags för spel i SHL efter en tids landslagsuppehåll. I Dalarna tar formsvaga Leksand emot topplaget HV71.

Leksands tid innan uppehållet är en tid som laget inte vill blicka tillbaka på. Med sex raka förluster i ryggen så tappade dalalaget mark mot Örebro som nu är tolv poäng framför. HV71 däremot är i riktigt fin form. På sina fem senaste matcher har nuvarande tabelltrean tagit fyra vinster.

Skadeläget i lagen

Leksand ser ut att ha i princip fullt lag att tillgå till ikväll. Det enda osäkra kortet är backen Patrik Norén som inte har varit i spel sedan sin operation. I HV71 är det desto tyngre på frånvarolistan då hela fem spelare saknas. Linus Söderström har åkt på en skada och Christoffer Törngren har insjuknat. Chris Abbott, Dylan Reese och Teemu Laine är fortfarande skadade och kommer att saknas ett tag till.

Kommentarer om matchen

Martin Karlsson i Leksand gillar att möta just HV71 då matcherna är roliga att spela. Trots tre förluster utav tre möjliga tror han att gästerna kan besegras.
– Vi har varit med bra i de tidigare matcherna, och de är ett lag som är roligt att möta. På något sätt blir det alltid bra matcher med öppen hockey och full fart. Vi har jobbat på detaljer för att bli bättre på det vi redan gör bra och för att komma upp i samma nivå på de moment där det kanske har gått lite tyngre, säger han till Leksands hemsida.

HV71:s tränare Johan Lindblom tycker att matcherna tidigare under säsongen har varit tuffa, och han förväntar sig en liknande matchbild idag.
– Vi har en back to back mot Leksand för inte så länge sedan och var lyckosamma senast vi var där. Det var en tuff match då och Leksand hade mycket puck, men vi spelade smart och var effektiva. De är desperata efter en seger och jag förväntar mig jämn drabbning, förklarar han för HV71:s hemsida.

Leksand ändrar sin förstakedja

Sedan Mattias Ritola anslöt till Leksand har han bara fått varit med om förluster. Ikväll sätter tränare Perra Johnsson honom med Jesper Ollas och Oskar Lang för att få Ritola att förhoppningsvis lyckas bättre.
– Vi vet alla vilken potential det finns i Mattias Ritola. Vi vill hitta en omgivning till honom där han kan få ut så mycket som möjligt sin verktygslåda, säger han till Leksands hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN