Formstarka lag drabbar samman i Karlstad

Formstarka Färjestad tar emot ett ännu formstarkare Linköping i Löfbergs Arena i eftermiddag och det mesta talar för att det blir en jämn match. Färjestad har vunnit samtliga tre tidigare möten, men två har krävt förlängningsspel.

Grundseriens sista möte mellan Färjestad och Linköping går senare idag av stapeln i Karlstad. Färjestad har vunnit samtliga tre tidigare möten, men vid två av tillfällena har övertid krävts. Det är två lag som båda har relativt bra form. LHC har spelat sju matcher i februari och vunnit fem, medan Färjestad spelat sex och vunnit fyra. Östgötarna, som är formstarkast i hela ligan sett till de tio senaste matcherna, ligger för närvarande på fjärde plats i tabellen medan Färjestad ligger sjua.

Blött krut i bössan

Senaste mötet mellan lagen vann Färjestad med 3–0. Matchen spelades i slutet av december och det var också då som Milan Gulas senast återfanns i målprotokollet. Detta efter ett mål i öppen målbur i slutet. Kan det vara dags för tjecken att bryta den långa måltorkan mot samma motstånd?

Håll ett öga på…

Oskar Steen i Färjestad. Starkt självförtroende efter en lyckad turnering med juniorlandslaget. Bevaka även Broc Little i Linköping, som ligger tvåa i poängligan och ofta tar en framträdande roll i mötena med Färjestad.

Tidigare möten den här säsongen:
Linköping – Färjestad 3–4 OT
Linköping – Färjestad 1–2 SO
Färjestad – Linköping 3–0

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN