Formstarka Färjestad tog tredje raka

Två formstarka lag drabbade samman i Behrn Arena under tisdagskvällen. Båda i jakt på sin tredje raka seger – och det var Färjestad som skulle lyckas. Bortalaget besegrade Örebro med 1–0 efter en tät historia.

Örebro inledde hetast och fick tidigt en chans i numerärt överläge. Man skapade flera heta chanser i trafiken framför Lars Haugen i Färjestad-målet. Bortalaget redde dock ut stormen och tog över därefter. Spelet förlades i Örebros försvarszon och de enda chanserna hemmalaget skapade var glesbefolkade kontringar. Inga mål föll dock i den första perioden.

Kopia av första perioden

Den andra perioden påminde till stor del om den första. Den inleddes med ett tidigt powerplay för Örebro – för att sedan övergå i speldominans av bortalaget. Färjestad hade flera kvalificerade målchanser, men Julius Hudacek och hans målramar höll nollan intakt.

Tät tredjeperiod

Den tredje perioden fick Färjestad inleda i powerplay efter en utvisning som togs i slutet av andra. Med en sekund kvar av det numerära överläget kom också matchens första mål, när Marcus Nilsson hittade nätet bakom en skymd Julius Hudacek. Klockan tickade på och inget av lagen skapade några större chanser, men med åtta minuter kvar skulle Örebro få ett drömläge att komma in i matchen när Ole-Kristian Tollefsen drog på sig en femminutersutvisning för huvudtackling. Man fick också in pucken, men Petr Zamorskys mål dömdes bort för spelare i målgården.

Örebro fortsatte trycka på stark för kvittering, men Färjestad höll undan och knep samtliga tre poäng – för tredje matchen i rad.

Örebro HK – Färjestad BK 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
0–1 (41.29) Marcus Nilsson (Joel Eriksson Ek, Jonas Holös), spel fem mot fyra
Skott: 23–27
Utvisningar ÖHK 3×2 FBK: 3×2 1×5 1×20
Domare: Sören Persson, Daniel Winge
Linjemän: Johan Löfgren, Andreas Malmqvist