Foppa hyllas stort – Brynäs kan säkra SHL-kontrakt – Slutspelsstrid

I Örnsköldsvik kommer en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna att hyllas när Modo hissar Peter ”Foppa” Forsbergs tröja i taket på Fjällräven Center. Brynäs kan vid seger i stort sätt säkra nytt SHL-kontrakt. I Örebro råder slutspels- feber och strid när det blir derby mot Färjestad.

Modo – Frölunda
För hemmalaget Modo är det bara ära och framförallt känslan att kunna ge föreningens störste genom tiderna, Peter Forsberg, ett värdigt firande. I övrigt kan laget spela helt avslappnat då man nu är helt klara för att kvala. Modo har till och med en egen kollektion inför firandet av ”den störste”.

Foppa
Klicka på bilden om du är intresserad av att köpa Foppa-grejer.

Motståndarna Frölunda kommer till Örnsköldsvik med målet att förstöra festen då man jagar andraplatsen. Nu har man dock fått en av de mest tongivande spelarna, Robin Figren, ledbandsskadad och missar som minst kvällens bortamatch.

Frågan: Förstör Frölunda Modos fest ikväll?

Tips: 4-2

HV71 – Brynäs
Hemmalaget HV71 har allt att spela för då de kämpar tillsammans med Örebro och Färjestad om den sista slutspelsplatsen. Seger mot Brynäs ger HV71 en stor fördel.

Brynäs har en i stort sett säkrad slutspelsplats i potten mot HV71. Tar dessutom Djurgården poäng av Leksand imorgon är Brynäs helt klara för SHL nästa säsong vid vinst mot HV71.

Frågan: Knyter det sig för något av lagen?

Tips: 1-3

Örebro – Färjestad
Det är derbystämning och Örebro har chansen att ta sig till föreningens första slutspel. Vinner man har man sex poäng tillgodo på just Färjestad med nio poäng kvar att spela om. Räkna med nerver i hemmalaget.

Färjestad har inte hittat det riktiga flytet den här säsongen och formen vill inte riktigt infinna sig. Nu har man slagläge på att ta en slutspelsplats trots det knackiga spelet. Ett Färjestad i slagläge är som hungriga vargar, de jagar ruskigt bra i flock.

Frågan: Klarar Örebro att stå emot Färjestads slutspelsjakt?

Tips: 3-4 efter förlängning

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN