Folkhälsomyndigheten kan stoppa slutspel och kval

Ikväll startar slutspelsserien till SHL-kvalet och den första SM-Finalen i damernas SDHL. Samtidigt löper Coronaviruset över världen. Nu går Folkhälsomyndigheten ut med ett uppmaning att begränsa allmänna sammankomster och får stöd av regeringen. 

Tidigare i dag kom beslutet från Hockeyallsvenskan att det inte skulle göras några åtgärder gällande det globala Coronaviruset.

Detta ändrades dock nyss då Folkhälsomyndigheten gick ut med ett meddelande där man rekommenderar att inte arrangera sammankomster på fler än 500 personer. 

Detta betyder att samtliga matcher i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan kan komma att spelas utan publik. Just nu har Hockeyallsvenskan ett möte gällande hur man ska göra med kvällens matcher. Ikväll spelas slutspelsserien där Timrå, Västerås och Södertälje har hemmaplan. Dessa kan alltså komma att spelas utan publik. Hockeybladet söker just nu klubbarna.

Gäller sammankomster på över 500 personer

På folkhälsomyndighetens hemsida går det att läsa:

”Eftersom det finns tecken på att covid-19 sprids i det svenska samhället är det nu läge att, som en tillfällig åtgärd, inte få hålla allmänna sammankomster med mer än 500 personer i Sverige. Det skriver Folkhälsomyndigheten i den hemställan som skickades till regeringen idag, den 11 mars.”

SM-Finalen kan komma att påverkas 

Ikväll spelas ju den första SM-Finalen mellan Luleå och HV71 i Coop Norrbotten Arena. När Hockeybladet når Luleås kommunikatör Robert Hedlund har de inte pratat om detta och kommer att återkomma senare under eftermiddagen.

Dock spelas slutspelsserien i Hockeyallsvenskan som planerat. Detta bekräftas av seriens vd Stephan Guiance.

 

Texten uppdateras……

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN