Fleury blir ”Fansens spelare” i Djurgården

Fransmannen Damien Fleury är klar för Djurgården där han blir ”Fansens spelare 2015” och att pengarna från insamlingen Fair Play 2014 används för att knyta till sig fransmannen.

– Stora delar av pengarna från supporterinsamlingen har använts, säger K-G Stoppel.

Djurgården bekräftar på sin hemsida att det blir Damien Fleury som blir den så kallade ”Fansens spelare 2015” och att pengarna från insamlingen Fair Play 2014 gått till spelaren.

– Ja, stora delar av pengarna från supporterinsamlingen har använts. Det som återstår täcker inte hela kostnaderna för ytterligare en spelare men vi fortsätter att följa marknaden till deadline för att se vad som händer, säger K-G Stoppel, sportchef i Djurgården och fortsätter.

– Jag vill än en gång understryka att vi är väldigt tacksamma för våra supportrar som för tredje året i rad skapat bättre förutsättningar för att kunna stärka truppen. Jag som ytterst ansvarig för rekryteringarna är extremt varsam med andras pengar och framförallt när det handlar om supportrarnas pengar. Eftersom vi har gjort en så pass grundlig research känns det jättebra att få in Damien Fleury.

Djurgården har skrivit kontrakt med Fleury säsongen ut.

– Vi har kommit överens med Fleury om ett avtal resten av säsongen. Anledningen är att vi i honom kompletterar med en pålitlig målskytt. Han känner till svensk hockey och har spelat här tidigare vilket är en fördel, säger Stoppel.

Djurgården är säkra på att Fleury är spelaren som de sökt under säsongen.

– Först och främst är han en målskytt, vilket andraplatsen i finska skytteligan visar. Han är en bra skridskoåkare och har varit skadefri och spelat hela säsongen. Dessutom har han haft ett stort ansvar i laget i både spel fem mot fem och i power play, säger Stoppel.

Fleury väntas bli spelklar till bortamatchen mot Modo på torsdag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN