Finsk stjärnforward till Modo

Modo Hockey meddelade för en stund sedan i sitt pressmeddelande, att den finske centern Ilari Filppula är klar för spel för resten av säsongen samt att ett kontrakt även tecknats för säsongen 2016/2017.

Ilari Filppula kommer senast från spel i Schweiz och HC Lugano där han under de två senaste säsongerna svarat för 51 poäng (19 mål och 32 assist) på 63 matcher i grundserien. Säsongen 2013/2014 representerade centern CSKA Moskva i KHL och svarade där för 23 poäng (7+16) på 47 matcher.

Den 34-årige finländaren har störst erfarenhet från spel i finska Liiga med totalt 10 säsonger och nära 500 matcher för Jokerit, JYP och TPS där han blev mästare med det sistnämnda laget säsongen 2009/2010 och erövrat individuella utmärkelsen som bäste spelare i slutspelet. Övriga utmärkelser i Liiga inkluderar Guldhjälmen säsongen 2012/2013 och Filppula har under de tre senaste säsongerna även representerat det finska landslaget i 25 matcher.

– ”Filppula är en erfaren spelare som bevisligen kunnat göra poäng i flera olika omgivningar samt ligor. Vi hoppas att han kan vara en kreativ kraft som kan hjälpa oss i det offensiva spelet,” kommenterar Modo Hockeys GM Per Svartvadet.

Modo Hockey kommer att hyra Filppula från HC Lugano säsongen ut, men har även kontrakterat centern för säsongen 2016/2017. Ilari Filppula anländer till Örnsköldsvik under onsdagen, är spelklar till torsdagens bortamatch mot Rögle BK och kommer att spela i nummer 81.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN