Finsk landslagscenter klar för Luleå

0
424
Foto: Bildbyrån
Luleå fortsätter fylla på med finländska spelare inför kommande säsong. Under tisdagen presenterade klubben Juhani Tyrväinen och idag presenterade klubben den finka landslagscentern Arttu Ilomäki.

Luleå fortsätter presentera spelare från det finska landslaget. Den finska 27-åriga landslagscentern Arttu Ilomäki presenterades under förmiddagen. Ilomäki kommer senast från Lukko Rauma där han gjort 13 mål och 32 assist på 60 matcher och stod under slutspelet för 3+3 på 6 matcher.

– Arttu Ilomäki är en center som gärna deltar aktivt i spelet med puck och samtidigt gör ett hårt jobb i defensiven. Med honom på kontrakt tycker vi att vi fått till en otroligt bra centerlinje för Luleå Hockey inför den kommande säsongen, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson i ett pressmeddelande.

Ska spela VM med Finland

Just nu är Arttu Ilomäki iväg med det finska landslaget för förberedelser till VM i Bratislava. Juhani har spelat hela sin karriär i Finland och han se fram emot att få prova på spel i Luleå kommande säsong.

– Efter att ha spelat hela min karriär i Finland känns det här som ett spännande och naturligt steg att ta. Jag har mött svenska lag många gånger och alltid känt att man spelat med bra fart och hög skicklighet, så det skall bli kul att få testa på det spelet själv.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.