FBK-supporten såg sin 250:e (!) match i rad

Det finns supportrar och det finns speciella supportrar. FBK-supporten Micke Andersson från Mariestad ställer sig i ledet bland speciella supportrar. I kvällens match mellan Färjestad och Skellefteå fyllde han 250. Eller rättare sagt 250 (!) matcher i rad på plats!

 

Micke Andersson är ingen vanlig supporter. Ikväll var det inte ”någon vanlig dag för det är..” Ja ni kan ramsan. Men nej det var inte någon vanlig dag för Micke Andersson från Mariestad. Ikväll var han åter på plats för att bevittna sitt Färjestad ta sig an Skellefteå. Sanningen är den att han såg sin 250:e match i rad. Han har sett alla FBK:s matcher hemma och borta sedan SM-finalen 2014. Lägg där till alla tränings och CHL matcher.

– Efter att ha nått 250 har jag bestämt mig för att bryta sviten och det kan även bli så att jag trappar ner på allt resande framöver. Det har ju nästan blivit som ett gift, medger Micke till nwt.se

Startade 2014

Allt startade 2014 när Färjestad mötte Skellefteå i SM-final och förlorade med fyra raka matcher. Men skam den som ger sig för sedan dess har supportern med stort S inte missat en enda match. Även om det varit nära några gånger.

– Ja, jag har problem till och från med huvudvärk efter att jag ramlade ner från mitt hustak när jag jobbade med en ombyggnad år 2000. Det har hänt att jag smugit in på ståplats och sett matcher halvliggande för att stå ut när jag hade huvudvärk.

Lugnar skrockfulla spelare

Enligt Micke finns det en viss skrockfullhet hos spelarna i FBK vilket han gör allt för att dämpa Han är alltid iklädd förre FBK-målvakten Patrik Haltias gula ”Löfbergströja” (bortadressen) från mitten av 1990-talet. Samtidigt som Micke har hållit sjukdomarna borta så väljer han att blunda för bensinkostnaderna alla resor har bidragit till.

– Jag köpte ny bil i februari ifjol och bytte i december. Då hade den gamla gått 7600 mil. Lite mindre än tidigare eftersom det inte blev några CHL-resor. Annars ligger jag nog över 8000 mil per år. Jag vågar inte tänka på kostnaderna.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN