Foto: Bildbyrån
Örebrobacken Linus Arnesson lämnar Örebro och är klar för Färjestad. Han gör därmed samma resa som gamla klubbkamraten Daniel Viksten.
– Jag vill ta nästa kliv i min karriär, säger Arnesson till Färjestads hemsida.

Linus Arnesson är klar för Färjestad med omedelbar verkan, och ett nytt kapitel för den tidigare Örebrobacken. Arnesson befinner sig för närvarande med Tre Kronor i Finland i den sista turneringen inför VM i Slovakien. Det är framförallt i defensiven som den 24-årige backen har sina styrkor.

– Men jag tycker att jag även utvecklat offensiven under de senaste säsongerna och det vill jag fortsätta göra, säger Linus Arnesson till Färjestads hemsida.

VM spelas i Slovakien under maj månad. Arnesson poängterar att det kommer vara många duktiga spelare, men det är inget som räds honom.

– De flesta som är här vet ju om att det förmodligen kommer en hel del NHL-spelare, men det är bara att kriga på. Jag var med i den här turneringen även förra säsongen och jag lärde mig mycket då, säger han om för-VM turneringen.

En klubb med en klar målsättning”

Den nyblivna Färjestad spelaren Arnesson menar att det ska bli skönt att slippa hålla koll på deras forwards nästa säsong.

– Ett lag som det var fruktansvärt jobbigt att möta med tanke på den fart som man spelar hockey i. Det ska bli skönt att ha dom med sig istället för emot sig, skrattar han.

Valet av klubb menar han inte var så svårt. När Färjestad hörde av sig och var intresserade var det inte så svårt att bestämma sig.

– Det är en klubb med en klar målsättning, man vill vinna guldet. Att sedan få ha Löfbergs Arena i ryggen är också något som attraherar.

Spelare med utvecklingspotential

Peter Jakobsson, sportchef i Färjestad är även han nöjd med deras nyförvärv inför nästa säsong.

– Linus är en gedigen tvåvägsback där vi ser utvecklingspotential och vi tror att han kommer att ta stora kliv hos oss i Färjestad, säger han till deras hemsida.

Kontraktet för Linus Arnesson med Färjestad är över två år.

Läs mer om Färjestad

 

Kommentarer

Kommentarer