Färjestad tillbaka på vinnarspåret – vann fjärde raka mot Djurgården

Hemmalaget Djurgården var piskade att vinna på Hovet för att bryta sin dystra förlustsvit. Färjestad ville dock annat och lyckades ta sig tillbaka på vinnarspåret igen efter helgens två förluster.

Första perioden på Hovet mellan Djurgården och gästerna Färjestad blev ett riktigt sömnpiller till ishockeymatch. Lagen hade svårt att komma upp i något riktigt högt tempo och målchanserna uteblev. Bäst chans fick bortalagets unga supertalang Joel Eriksson-Ek på ett friläge, men den räddade Djurgårdens målvakt Adam Reideborn utan större problem.

Bortalaget bröt dödläget

I mittakten skulle till slut dödläget i matchen brytas. Färjestad inledde piggt och tryckte under långa stunder ner Djurgården i sin egen zon. Halvvägs in i perioden kom även ledningen för värmlänningarna genom snabbskrinnaren Joakim Nygård som blev snyggt framspelad av Johan Ryno. Innan perioden skulle gå upp mot 20 minuter skulle hemmapubliken ännu en gång få se sitt lag släppa in ett mål. Joel Eriksson-Ek var den som prickade in tvåan i power-play.

– Vi börjar starkt tycker jag, men sen mot slutet går vi ner oss lite. De får alldeles för många lägen på insidan, säger Färjestads Joel Eriksson-Ek till CMore.

I den sista perioden skulle Djurgården fortsätta trycka på för en reducering. Nyförvärvet Niclas Bergfors visade prov på bra arbetsmoral och var den som var absolut hetast i hemmalaget. I slutminuterna agerade Robert Ohlsson och plockade sin målvakt i ett sista försök, men utan att lyckas. Färjestad stängde igen på ett skickligt sätt bakåt och Djurgården inkasserade nionde raka förlusten.

Djurgårdens IF – Färjestads BK 0 – 2 (0-0, 0-2, 0-0)
0-1 (29.50) Joakim Nygård (Johan Ryno, Magnus Nygård)
0-2 (38.26) Joel Eriksson-Ek (Per Åslund, Jonas Holös), spel fem mot fyra
Skott: 30 – 21
Skott utanför: 18 – 10
Tekningar: 31 – 21
Tacklingar: 17 – 8
Utvisningsminuter DIF: 4 FBK: 4
Domare: Tobias Björk, Patrik Sjöbe 4rg
Linjemän: Örjan Åhlén, Fredrik Altberg
Publik: 6576

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN