Färjestad slog Djurgården – igen

De tidigare mötena har slutat med en poäng till Djurgården och bonuspoängen till Färjestad. Ikväll möttes lagen på Hovet.

Det var två lag på undre halvan, Färjestad på åttonde plats och Djurgården på elfte. Den första perioden slutade mållös men chanser för att spräcka målnollan saknades inte. Djurgårdens slarv gav gästerna de klaraste chanserna men Tellqvist i hemmamålet stängde igen.

Fortsatt likaläge

Den andra perioden var även den jämn även om målnollan i matchen skulle spräckas. Det var hemmalagets Daniel Brodin som satte 1–0 efter knappt sex minuters spel i mellanakten, framspelad av Patrik Lundh. Kvitteringen skulle komma endast 40 sekunder senare. Alexander Johansson satte 1–1 assisterad av Johan Ryno och Joakim Nygård. Fler mål kom inte i period nummer två och det var likaläge inför tredje.

Snöpligt, Djurgården

I period nummer tre så var det dags för matchen att avgöras. En bit in i perioden så spelades det två minuter fyra mot fyra, dock inget mål trots extra ytor. Ledningsmålet skulle komma efter 16.33 i tredje. En Djurgårdsback skickar iväg pucken, träffar Färjestads Alexander Johansson och pucken smiter in till 1–2 bakom Mikael Tellqvist. Djurgården gick för en kvittering genom att plocka ut målvakten men Joel Eriksson-Ek punkteradematchen med sitt mål i tom kasse.

Djurgårdens IF – Färjestad BK 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
1–0 (25.57) Daniel Brodin (Patrik Lundh)
1–1 (26.38) Alexander Johansson (Johan Ryno, Joakim Nygård)
1–2 (56.33 Alexander Johansson (Utan assist)
1–3 (58.38) Joel Eriksson-Ek (Utan assist)
Skott: 28–24 (8-8, 11–12, 9–4)
Utvisningar DIF: 2×3 FBK: 2×6
Domare: Sören Persson, Daniel Winge