Färjestad jagar direktplats i Göteborg

Dagens enda match i SHL spelas mellan rivalerna Frölunda och Färjestad i klassiska Scandinavium. Och det är två lag med olika formkurvor som ställs mot varandra i Göteborg.

Frölunda må vara seriens starkaste hemmalag. Men de senaste matcherna har man inte imponerat med sina fyra förluster på de senaste sex matcherna. Det ska även tilläggas att deras två senaste segrar har varit med uddamålet. Först mot Karlskrona och sen jumbon Rögle. Det som talar för Frölunda bortsett från deras starka facit på hemmais är att man senast lagen möttes vann med 5-0 i Scandinavium. Då var det dock ett formsvagt och skadedrabbat Färjestad man mötte.

Det Färjestad som kommer till matchen i dag är däremot varken skadedrabbat eller formsvagt. Färjestad har poäng i sina senaste sju matcher och har på dem matcherna tagit 18 poäng av 21 möjliga.  Färjestad jagar en direktplats till slutspelet och ligger i nuläget på en åttondeplats med 66 poäng. Det är lika många som sjuan Malmö och bara tre poäng under sexan Brynäs. Andraplacerade Frölunda jagar serieledning och är just nu fem poäng under ettan Växjö med två matcher mindre spelade.

Skador och frånvaro

Frölunda saknade i sin senaste match mot Växjö Joel Lundqvist, Rasmus Dahlin och Filip Westerlund. Även junioren Oliwer Fjellström är skadad.

I Färjestad är Rasmus Asplund skadad och Ole-Kristian Tollefsen avstängd.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN