Färjestad höll nollan på hemmaplan

Matchen i Karlstad blev en farfylld drabbning när Färjestad och Linköping gick upp mot varandra. Hemmalaget drog till slut längsta strået och tog tre poäng.

Första 20 minuterna mellan Färjestad och Linköping öppnade upp i en hög fart där lagen bytte chanser med varandra. Trots mängder med lägen gick perioden till pausvila och oavgjort matchläge.

Mittakten forsatte precis som den första slutade och det är få avblåsningar. Färjestad är dock det laget som halvägs i perioden får grepp om spelet och äger pucken mestadels. Mycket välförtjänt är det också hemmalaget som tar ledningen med 1-0 till slut, när det återstår två minuter. Målskytten för Färjestad är forwarden John Persson.

Färjestad rycker ifrån

Den sista perioden inleddes i ett tre mot tre-spel, inget av lagen lyckades utnyttja de stora ytorna som bjöds. Istället var det lagkaptenen Magnus Nygren som ökade på ledningen ett par minuter senare med sitt patenterade slagskott till 2-0. När det återstår ca tre minuter av matchen plockar Linköping Marcus Högberg och spelar sex mot fem. Hemmalaget lyckas dock hålla undan och med endast en sekund kvar sätter den tjeckiske forwarden Milan Gulas slutresultatet 3-0.

Färjestad BK – Linköping HC 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
1-0 (37.58) John Persson (Jonas Holös)
2-0 (45.37) Magnus Nygren (Milan Gulas, Linus Persson)
3-0 (59.59) Milan Gulas (Linus Persson, John Persson)
Skott: 25 – 25 (8-7, 9-7, 8-11)
Skott utanför: 13 – 20
Tekningar: 30 – 20
Tacklingar: 9 – 12