Får Leksand stopp på det fria fallet?

Luleå har ett kraftigt övertag i matchserien mot Leksand under säsongen. Leksand har mäktat med en seger på de fyra första matcherna. Nu är Leksand tillbaka på kvalplatsen, är det för att stanna?

I den första matchen mellan lagen den här säsongen vann Luleå med hela 8-0 och i två av de fyra matcherna har Leksand inte mäktat med ett enda mål mot norrbottningarna.

Leksand
Sedan hemmasegern mot Djurgården har Leksand tappat allt och har nu fyra raka förluster och man mäktar enbart med ett mål per match. Nu gäller det att ta nya tag för att hitta spelet och självförtroendet igen. Forwarden David Åslin  har koll på motståndarna och vet vad som krävs för en efterlängtad vinst.

– Luleå är ett bra och skridskostarkt lag som är bra på att stänga igen i mittzon. Men kan vi bara köra på efter vår game plan och köra stenhårt i 60 minuter har vi en väldigt, väldigt bra chans att slå dem, säger han till föreningens hemsida.

Frågan: 13 av 14 insläppta mål på de senaste tre matcherna, dags att låta Oscar Alsenfeldt vila?

Luleå
En av Luleås favoritmotståndare den här säsongen är Leksand. 17-6 och två matcher med hållen nolla sitter skönt när man ska åka på en lång bortamatch. Luleå har dessutom två raka segrar i SHL och ser starka ut efter CHL-vinsten.

– Vi har skapat en sön stämning och vi har många vinnarskallar i gruppen. Vi fick en skön boost i och med CHL-guldet och killarna känner att vi är ett jäkla bra gäng. Alla förstår vad som krävs för att vinna matcher, säger Anders Burström, assisterande tränare i Luleå till föreningens hemsida.

Burström fortsätter att analysera och nu är det motståndarna som går under luppen.

– Vi har ganska bra koll på vart vi har Leksand och vi ska dra nytta av det vi har i gruppen just nu. Vi vet att vi är svåra att slå. Nu åker vi ner till Leksand och ska möta ett lag som slåss för sin existens. Det lag som är beredda att offra mest är de som kommer att vinna en sån typ av match som är imorgon.

Frågan: Har Luleå den motivation som krävs för att slå Leksand?

Leksand – Luleå
Tegera Arena klockan 16.00

Tips: 4-3 efter förlängning

Bet24h: 1. 2,80 – X. 3,75 – 2. 2,30

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN