Ett laddat Brynäs fick revansch mot Linköping

Back-to-back mötet mellan Brynäs IF och Linköping HC avslutades i en rejäl revansch för hemmalaget Brynäs som redan i den första perioden gick ut på isen och dominerade.
– Det är viktigt att kunna ladda om i sånna här matcher, säger Thomas ”Bulan” Berglund under kvällens presskonferens.

Det var ett Brynäs som verkligen lyckats ladda om efter gårdagens snöpliga förlust mot Linköping som idag gjorde entré på isen i Gavlerinken Arena. Redan från start gick hemmalaget in och dominerade gästande Linköping och satte första bakom Jacob Johansson i Linköpingskassen redan två minuter in när Pathrik Westerholm pangade in den rakt upp i krysset. Brynäs dominerade i den första och innan perioden tagit slut hade också Ponthus Westerholm och Daniel Paille lyckats näta.
– Vi börjar bra och hade bra fokus tycker vi. Det är viktigt att kunna ladda om i sånna här matcher. Jag tycker att vi är det lag som orkar bäst, säger Thomas Berglund.

Mitt i allt det positiva för hemmalaget får återvändaren Jonathan Granström en klubbspets i ansiktet och lämnar isen direkt efter incidenten.
– En skada på ögat och första rapporterna säger att hornhinnan fått en liten skrapning. Han kommer bli okej men det kommer att ta ett tag, säger Thomas Berglund.

Linköping lyckas pressa tillbaka Brynäs något under den andra perioden men slutligen blir det ett jämnt resultat; ett varsitt mål.
– Vi hade några lägen i andra perioden men vårt passningsspel var inte vad vi hade hoppats på, säger Dan Tagnes under kvällens presskonferens.

Spelet gick fram och tillbaka i den tredje perioden som till största delen var rätt sval. Linköping jagade på men Brynäs kunde också backa tillbaka och täppa igen. Matchen slutade 4-1 till Brynäs och ”Bulan” var stolt över sina grabbar.
– Jag vet faktiskt inte vad receptet är. Men vi hade bra pannben idag och vi orkade ladda om och det ska grabbarna ha all cred för. Det var en grym första period.

Brynäs IF – Linköpings HC 4-1 (3-0, 1-1, 0-0)
1-0 (02:00) Pathrik Westerholm (Jonathan Pudas, Jonathan Granström), spel fem mot fyra
2-0 (07:14) Ponthus Westerholm (Lucas Carlsson)
3-0 (14:26) Daniel Paille (Jonathan Granström, Nick Johnson)
4-0 (25:33) Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Ryan Gunderson)
4-1 (29:06) Ken Andre Olimb (Mathis Olimb, Niclas Bergfors), spel fem mot fyra
Skott på mål: 36-36
Utvisningsminuter: 10-6
Domare: Morgan Johansson, Robin Sir
Linjemän: Jimmy Dahmén, Fredrik Altberg
Publik: 4576

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN