Engren stor hjälte när Leksand tog tredje segern

I andra matchen på två dagar mellan Karlskrona och Leksand drog denna gången Leksand det längre stået av de två och lyckades ta sin tredje seger för säsongen i den 19 omgången. Stor matchhjälte var målvakten Atte Engren som med flera kvalificerade räddningen motade totalt 28 skott.

Efter en inledningsperiod som förblev mållös kunde Leksand i början av andra perioden hitta in med matchens första mål genom en styrning från Leksands Tobias Forsberg. Avgörandet kom i mitten av tredje perioden när Karlskrona drog på sig två utvisningar inom loppet av en minut. Väl i fem mot tre kunde Leksandsbacken Ben Youds raka in sitt första mål för säsongen och bortalaget hade greppet om tillställningen.
Sista tio minuterna gick i hemmalaget favör och Karlskrona hade bland annat ett friläge och powerplay, men pucken letade sig inte in bakom Leksands stora matchhjälte Atte Engren som höll säsongens andra nolla.

Det var andra gången på två dagar som dessa båda lagen möttes. Gårdagens match som Karlskrona vann med 1-0 i Leksand, fick nu se en nolla i sin egen målkolumn hemma i Blekinge.
– Vi får vara glada med tre poäng efter den här helgen, sade Karlskronas Alexander Bergström till C More efter matchen.

Desto gladare tongångar från Leksands lagkapten Jesper Ollas, även om han medger att matchen kanske inte var den roligaste i underhållningssyfte.
– Vi är konsekventa i det vi gör. Matchen var ganska tröttsam tror jag för båda lagen men det känns otroligt skönt att vinna, sade han till C More i efterföljande matchintervju.

Härnäst för Leksands del väntar Växjö Lakers på hemmaplan nästa tisdag och dagen efter möter Karlskrona Jönköpingslaget HV71 på bortaplan.

Karlskrona HK – Leksands IF 0 – 2 (0-0, 0-1, 0-1)
0-1 (22:41) Tobias Forsberg (Patrik Norén, Markus Lauridsen)
0-2 (48:30) Benjamin Youds (Janos Hari, Jesper Ollas), spel fem mot tre
Skott: 28 – 19 (11-7, 7-10, 10-2)
Skott utanför: 13 – 9
Tekningar: 27 – 18
Tacklingar: 8 – 7
Utvisningar: KHK: 4×2 FHC: 3×2