Säsongen över för stjärnan-utköpt av KHL-klubben

Den tidigare DIF-forwarden Andreas Engqvist får lämna den ryska KHL-klubben Salavat Julajev efter att ha drabbats av en hjärnskakning i början av säsongen. Istället flyttar han hem till Sverige och Stockholm för att fokusera sig på återhämtning.

– Det blir nog inget mer spel den här säsongen, säger han till Hockeybladet.

Andreas Engqvist är för många ett känt namn i hockeykretsar. Den 22:e september skadade han sig i samband med en match i ryska KHL och ådrog sig en hjärnskakning. Sedan dess har forwarden inte spelat en enda minut.

KHL-klubben köper ut Engqvist

Innan skadan var Engqvist väldigt het. På de tolv matcher han hann spela gjorde han elva poäng och var tillsammans med Linus Omark lagets ledande spelare. Nu har han i samförstånd med KHL-klubben, Salavat Julajev rest hem till Sverige och Stockholm för att återhämta sig efter skada.

– Jag har varit skadad och kommer inte kunna spela mer denna säsong, därför blev jag utköpt, säger Andreas Engqvist till Hockeybladet.

”Andreas har visat sig vara en bra spelare, som föregår med gott exempel genom sin ärlighet och professionalism. Tyvärr, blev han skadad i en match mot Slovan och återhämtningstiden efter det är okänd. Efter det att klubben och spelaren fattat ett gemensamt beslut efter läkarundersökningarna har vi kommit överens om att säga upp kontraktet i förtid. Efter kontraktsdiskussionerna med alla berörda parter har Andreas Engqvist beslutat att fokusera på processen för återhämtning hemma.”, skriver Salavat Julajev på sin hemsida.

Engqvist kommer hem till Sverige och Stockholm efter nyår. Det blir troligen en kortare period då han troligen söker upp en hjärnskakningsspecialist.

– Jag kommer troligen att åka över till Finland och få behandling där, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN