En månad till julafton – det här önskar sig klubbarna i SHL

 

Nu är det en månad kvar till julafton och Hockeybladet har kommit över SHL-lagens önskelistor. Här är det som står högst upp på klubbarnas respektive önskelistor.

brynas
– Har långtidsskador på stjärnvärvningen Tomas Zaborsky och slitvargen Jonathan Granström. Det är nog dags att sportchef Bengtzén ger sig ut och jagar en forward. Just nu har man endast 13 forwards att tillgå och tidigare år har Brynäs fått lida för att man haft för dålig bredd. Potentiella namn på marknaden som Brynäs bör lägga vantarna på är exempelvis Jason Akeson eller Ryan Vesce.

djurgardens_if_logo
– DIF har tidigare gått ut och sagt att man vill förstärka laget. Det har snackats om flera namn, men det som lyser starkast är ändå den tidigare landslagsbacken och tillika NHL-meriterade Nicklas Grossman. Skulle Djurgården få in den defensivt starka backen är man nog relativt nöjda med tanke på att skadade Gustav Possler återvänder från skada till jul.

500px-frolunda_hc_logo-svg
– Frölunda leder serien och spelar en mycket frejdig hockey just nu. Man har nyligen värvat NHL-meriterade Sean Bergenheim och står väl rustade inför vårens äventyr. Frölundas sportchef Christian Lechtaler behöver inte lämna någon önskelista till tomten i år. Istället bör klubbledningen önska en större publiktillströmning till matcherna efter jul.

farjestads_bk_logo-svg
– Karlstadslaget fick nyligen hem supertalangen Joel Eriksson-Ek från NHL och på forwardssidan ser det både spetsigt och brett ut. Backspelet har fungerat bra tillsammans med ett stabilt målvaktsspel vilket gör att Loob & Co inte behöver agera i jul. Som det storlag man är så bör man precis som Frölunda önska sig mer publik på matcherna.

800px-hv71_logo-svg
– HV71 ligger på en stabil 6:e plats men kan spetsa till truppen något. Den tidigare AIK-forwarden Daniel Bång är nu skadefri och tillgänglig på marknaden, kanske är det just de HV behöver. En rivig forward som har näsa för målskytte och poäng.

karlskronahk_2015_21c
– Laget inledde SHL imponerande och låg till och med först i serien ett tag. De senaste tre matcherna har varit tyngre och man har nu varit mållösa i 6 perioder i rad. KHK lånade nyligen in backen Viktor Amnér från Luleå. Men en riktig målskytt skulle inte skada, men frågan är. Finns det pengar?

leksands_if_logo
– Efter en svajig inledning har laget börjat vinna och man har inför kvällens match 2 raka segrar. Försvaret har börjat fungera och målvakten Atte Engren har varit ett monster där bak. Målskytte saknar man. Lagets bästa målskytt har endast gjort 4 mål. Har man chans att lägga vantarna på rutinerade Alexander Picard bör man göra det.

linkopings_hc_logo-svg
– Man har nyligen värvat stjärnbacken Anssi Salmela men avsaknaden av förra årets gigant, Jonas Junland är stor. Topptippade Linköping ligger endast på en svag 8:e plats och bör önska sig en något bättre målvakt. Kanske kan tidigare svenske NHL-målvakten Anders Lindbäck vara intressant?

lulea_hf_logo-svg
Luleå har inlett serien väldig svagt och ligger endast på en medioker 9:e plats. Det har ryktats om att man vill göra sig av med floppen Tim Kennedy. Lyckas man med det frigör det lite pengar och på så sätt kan man värva till sig en riktigt stark center. Tidigare NHL-centern David Legwand finns på marknaden, men kan vara aningen dyr. På marknaden finns också före detta Rögle och Skellefteå centern Ryan Vesce.

malmo_redhawks_logo-svg
– Även om Malmö igår förnekade att man aktivt letade förstärkning till oss på Hockeybladet så är Malmö alltid Malmö. Man sitter aldrig still i värvningarnas tider och Malmö-produkten och AHL-backen Calle Andersson tränar just nu med laget. Får man till en värvning? Mycket möjligt.

rogle_bk_logo
– Rögle ligger endast på en svag 12:e plats och man letar förstärkning. Man har flera skador och osäker status på flera spelare. Matt Fraser är otillgänglig tillsvidare med infektion i benet medan Patrick Cehlin åkte på en hjärnskakning i förra veckan. Kan man vara med och slåss om den vasse högerfattade forwarden Jason Akeson så måste man ta chansen.

skelleftea_aik_logo-svg
– Skellefteås allra största önskan just nu är att Bud Holloway ska återvända till Sverige och Skellefteå. Bud fick nyligen sparken från sin KHL-klubb CSKA Moskva och finns ute på marknaden. Flera SHL-lag har försökt signa honom, men agenten menar att han först och främst tittar åt Schweiz och NLA. Men är det någon som kan locka hem honom igen är det ju hans tidigare kedjekamrater Oscar Möller och Joakim Lindström.

lakerslogo2012
– Växjö inledde säsongen svagt men har börjat finna sig till ro i SHL. Man börjar klättra i tabellen och de tilltänkta stjärnspelarna har börjat leverera. Den bästa önskan är att man får fortsätta på den inslagna vägen och låta spelarna känna arbetsro innan vårens stora äventyr börjar, nämligen SM-slutspelet.

orebro_hk_logo-svg
– Örebro börjar allt mer och mer likna ett kvallag. De senaste matcherna har spelet strulat rejält och man har inte alls fått till det. Avsaknaden av den tilltänkte stjärncentern Joakim Andersson är stor och man behöver hitta en ny vapendragare till laget. Det och en offensiv back står högt upp på önskelistan hos Örebro. Den lille centern Connor James, senast i tyska ligan finns på marknaden. Tillgänglig är också Brian Fahey som redan innan säsongen var på väg till SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN