En försmak på åttondelsfinalen?

Ikväll är det dags för grundseriens sista möte mellan Färjestad och Karlskrona. Två lag som mycket väl kan komma att stöta på varandra i åttondelsfinalen.

Färjestad och Karlskrona är två lag vars placeringar för tillfället bär till play in, eller ”åttondelsfinal”, som det också kallas. Väl där kan de mycket väl stöta på varandra. Huvudfokus för Karlskrona är först och främst att ta sig dit, med Djurgården jagade tätt bakom. Färjestad däremot vill snarare därifrån och vill plocka tre poäng i strävan efter att slippa play in.

Hemmalaget vinner

De tidigare mötena har inneburit seger för hemmalaget. Karlskrona har två tagit övertygande segrar i ABB Arena medan Färjestad för drygt en månad sedan vann med 4–3 i Karlstad. Formmässigt är Färjestad det starkare laget med sex segrar på de åtta senaste matcherna, medan Karlskrona gått desto tyngre. En enda vinst på de 15 senaste matcherna vittnar om en extrem formsvacka.

Håll ett öga på…

…tidigare färjestadspelarna i Karlskrona – Marcus Paulsson, Mattias Karlsson, Joachim Rohdin och Daniel Gunnarsson. Tillsammans har de gjort sex mål och sex assist på sitt tidigare lag under säsongen. I hemmalaget har Joakim Nygård och Per Åslund särskilt god form. Båda gjorde också mål i senaste mötet mellan lagen.

Matchen startar klockan 19.00.

Tidigare möten den här säsongen:
Karlskrona – Färjestad 5–2
Karlskrona – Färjestad 4–1
Färjestad – Karlskrona 4–3

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN