Emil Kristensen lånas ut till Oskarshamn

Rögles danske landslagsback Emil Kristensen lånas ut till allsvenska Oskarshamn. Emil kommer att spela för Oskarshamn säsongen ut.

-”Vi har haft en tuff konkurrenssituation i truppen på backsidan under hela säsongen och med alla försvarare skadefria så blir istiden begränsad för vissa. Emil har fått allt mindre speltid och därför har vi gemensamt gjort bedömningen att det för hans utveckling är bäst att han lånas ut och får viktig speltid,” säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.


Den 23-årige danske landslagsbacken kom till Rögle inför den här säsongen från just Oskarshamn och gör sin första säsong i högsta serien.

”Emil är ung och behöver spela kontinuerligt vilket vi inte kan erbjuda. I Oskarshamn kan han få spela en större roll vilket vi tycker är bra för Emil,” säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Emil Kristensen har spelat 13 SHL-matcher för Rögle i vinter och har gjort två mål. Han har tidigare i vinter varit utlånad i två omgångar till just Oskarshamn.

Rögletruppen består därmed av åtta backar. Förutom de sju som är uttagna till dagens match mot Färjestad finns Ludvig Claesson.
- Vi har dessutom Timothy Liljegren som tidigare i vinter visat att han klarar av att spela på den här nivån så jag är inte orolig, säger ”Masken”.

Emil åker till Oskarshamn på torsdagen och kan spela redan på fredag då Oskarshamn tar emot Vita Hästen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN