Emil Johansson om klubbytet: ”Behövde komma vidare”

Emil Johansson bytte inför den här säsongen från HV71 till Djurgården. Backen som tyckte han kört fast i klubben som han fått sin hockeyutbildning i har pratat med Hockeybladet.nu.

Det var just för utvecklingens skull, det kändes som jag stod still och behövde komma vidare, säger Emil Johansson.

Ett av Djurgårdens många nyförvärv inför den här säsongen var smålänningen Emil Johansson. Backen anslöt från HV71 efter två säsonger med A-laget för sin egen utvecklings skull. Då lockade Djurgården som de senaste åren utvecklat många duktiga backar, inte minst backar som Linus Hultström, Andreas Englund och Marcus Högström.

– De gör ett väldigt bra jobb här, det är mycket kunnande bland tränarna och de ger mig klara direktiv och Stefan Nyman är väldigt konkret, säger 20-åringen.

Emil Johansson som förra året blev nobbad att följa med till JVM med småkronorna svarade för en mycket stark andra halva av säsongen. Den skridskostarke försvararen blommade ut ordentligt, vilket också senare belönades med en landslagsplats i turneringen inför VM.

– Jag försöker fortsätta utveckla mitt spel här, jag får bra förtroende och tar nya steg varje dag.

”DET ÄR SMÅ MARGINALER”

Den Boston-draftade spelaren som har sina främsta styrkor i det offensiva spelet har svarat för en stabil inledning i ett annars väldigt trevande Djurgården. På 17 matcher har han svarat för sex poäng på 17 matcher från sin backposition, med det är han näst bästa backen i laget efter Linus Hultström.

– Vi har väl haft det lite motigt under första tiden i år och inte fått till spelet. Men nu ser det bättre ut, både för mig och laget. Det är små marginaler och då handlar det om att göra detaljerna bättre.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN