Emanuelsson om klubbvalet: ”Det var en bidragande orsak, det förstår alla”

En hel hockeyutbildning och två SM-guld fick Petter Emanuelsson med sig från Skellefteå AIK. Efter två år i AHL valde han inför säsongen att vända hem igen – till värsta rivalen Luleå.

Efter två år med både med och motgångar i Nordamerika och San José Sharks farmarlag, så vände Petter Emanuelsson hem. När han lämnade Sverige gjorde han det som nybliven mästare med Skellefteå i SHL. Många höjde därför på ögonbrynen när egenfostrade Emanuelsson spelare skrev på för rivalen Luleå. För Petter Emanuelsson, som fick hela sin hockeyutbildning i Västerbotten, var dock valet att gå till Luleå helt naturligt.

– Det känns jättekul att vara hemma igen. Sen är Luleå en jättebra förening som är proffsig och har en bra miljö att utvecklas i, säger Petter Emanuelsson till Hockeybladet.

”Det är inget jag skyller på”

Drömmen om spel i världens bästa hockeyliga är dessutom inget som Emanuelsson vill lägga på is. Under de två åren i Worcester Sharks och San José Barracuda blev saker och ting inte riktigt som Petter tänkt sig.

Det första året började dock strålande och han stänkte in fyra mål på de inledande sex matcherna innan oturen höll sig framme. En axelskada satte stopp för det roliga och något mer spel den säsongen blev det inte. Säsongen därpå fick han ett nytt kontrakt och tackade för det genom att göra 23 poäng på 58 matcher innan äventyret i USA var över för den gången. Nu har han lagt skadorna åt sidan och blickar fram mot en ny satsning mot NHL.

– Jag lärde mig mycket i AHL, NHL är självklart drömmen, men tyvärr blev det inget spel där. Jag var skadad mycket första året, men det är inget jag skyller på och jag ångrar inte att jag inte åkte över och testade. Jag vill ju fortfarande till NHL, det är alla spelares dröm.

Hur tufft var det att åka på en axelskada direkt?
Det var väldigt tungt då, jag missade ju i stort sett hela säsongen. Men det känns jättebra att operationen gick fint och nu försöker jag bara blicka fram och inte se tillbaka.

Två SM-guld i Skellefteå – Luleå med lillebror är hemma

25-åringen är född och uppvuxen i Kiruna och när det vankades hockeygymnasium bar flyttlasset till Skellefteå. Men trots flera år som var framgångsrika, så känner han inte att det någon gång var riktigt hemma. Han sticker dock inte under stolen med att åren var bra för honom och framgångarna var många.

– Jag hade en jättebra tid i Skellefteå och spelade i ett bra lag och fick vara med om två SM-guld. Det var såklart väldigt häftigt att få vinna med dem. Men Luleå känns hemma eftersom jag är från Kiruna och Norrbotten.

Att återvända till Sverige och just Luleå hade fler orsaker än att han är född i Norrbotten. Sen säsongen 2013-2014 spelar även lillebror Einar Emanuelsson i Luleå Hockey, och chansen att få lira hockey med brorsan lockade. Men enligt Petter själv, så var det lillebror som flaggade mest för att broderskapet skulle återförenas i Luleå.

– Brorsan har ju gått hockeygym här och är jättenöjd, han ville ju såklart att jag skulle komma hit. Det var en bidragande faktor, och det förstår nog alla, så det var nog rätt logiskt eftersom jag kommer från Kiruna med.

Hur inspirerande är det att spela med Einar?
Det är jättekul, jag tycker han tagit mycket kliv under säsongen och han var riktigt bra i J20. Sen tar han för sig mer och mer är uppe, jag tycker det ser lovande ut inför framtiden, avslutar en nöjd Petter Emanuelsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN