Emanuelsson förlänger med Luleå: ”Mogen för spel på den här nivån.”

Talangen Einar Emanuelsson har skrivit sitt första seniorkontrakt med Luleå, vilket klubben meddelade idag. Kontraktet gäller över säsongen 2017/18.

Luleå meddelade idag att man har förlängt kontraktet med sin egenfostrade junior Einar Emanuelsson som efter nio framträdanden i SHL belönas med ett avtal gällande denna och kommande säsongen.
– Einar Emanuelsson har via vår fina juniorverksamhet gjort sig välförtjänt av chansen att spela i SHL och samtidigt tagit den möjligheten fullt ut. Han utstrålar i hela sin person att han njuter av tillvaron och att han på väldigt kort tid visat att han är mogen för spel på den här nivån. Det skall bli mycket spännande att följa hans fortsatta utveckling, säger klubbens sportchef Lars Bergström till klubbens hemsida.

Einar själv är nöjd med att få chansen bland seniorerna i SHL, som hittills i klubbens juniorlag gjort 38 poäng, 17 mål och assisterat till 21 stycken, på 23 matcher och har sedan tidigare även landslagsmeriter från såväl U16, U17 och U18 landslaget.
– Det känns jätteroligt att jag fått chansen att skriva mitt första seniorkontrakt med Luleå Hockey. Det är något som jag haft som målsättning ända sedan jag kom hit till Luleå för drygt tre säsonger sedan, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:
– Det har varit jätteroligt att få chansen i SHL före uppehållet och jag tycker det har gått väldigt bra. När man känner att det funkar så ger det mersmak för framtiden och det inspirerar en att bara köra ännu hårdare.

Einar är även bror till Luleås stjärna Petter Emanuelsson som är en av klubbens bästa målskyttar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN