Efter två säsonger i AHL – nu vill stjärnan återvända

Säsongen 2013-14 hade han sitt stora genombrott i Rögle. Säsongen efter var han en stor stjärna i Luleå. Nu öppnar Daniel Zaar för en återkomst till SHL.

Det har blivit 68 poäng på 115 matcher i AHL för Daniel Zaar sedan han lämnade Luleå för två år sedan. Och även om han förra säsongen vann mästerskapet med Cleveland Monsters har Zaars tid i Nordamerika varit svajig. Den här säsongen har det bara blivit åtta mål och 25 poäng på 44 matcher för den skånska forwarden.
– Det har gått upp och ner – lite väl mycket ner. Det var tre veckor sedan jag kom tillbaka från en skada som höll mig borta från spel i fem veckor. Jag har haft svårt att komma tillbaka, produktionen har inte kommit och det har gått lite tungt, säger Zaar till HD.se

Kontraktet går ut efter säsongen

Daniel Zaars kontrakt går ut efter den här säsongen och han berättar att Sverige är ett bra alternativ.
– Jag har pratat en hel del med min agent om mina alternativ den senaste tiden. Kanske ta ett år i Sverige, göra bra ifrån mig och få en nystart på allting eller fortsätta att kriga här. I nuläget vet jag faktiskt inte hur jag kommer att göra.

Vill återvända till Sverige för att utvecklas

Daniel Zaar är tydlig med att om han återvänder till Sverige så är det inte för att stanna utan för att utvecklas.
– Jag vill nå NHL, sen gäller det att hitta en smart väg dit och jag ska lyckas på något sätt. SHL är en bra utvecklingsliga och en bra väg att ta, säger han.

Poängstark spelare

Daniel Zaar gjorde 36 poäng på 52 matcher säsongen 2013-14 i ett allsvenskt Rögle som jagade SHL spel. I kvalserien var han en av lagets viktigaste spelare med sina 22 poäng på 16 matcher. När Rögle missade SHL flyttade Zaar norrut för spel i Luleå. Där blev det 27 poäng på 55 matcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN