Efter tio raka utan vinst – HV71 vill bryta negativ trend

Slaget om Småland är här. Ikväll drabbar HV71 och Växjö samman i Kinnarps Arena. Jönköpings laget har inte vunnit mot Växjö under ordinarie tid sedan 2015 och Ikväll vill man bryta den tio matcher långa förlustsviten.

 

HV71 harr toppat formen under julledigheten och kommer senast från en klar 5-2 vinst mot Örebro. Nu jagar laget den fjärde raka vinsten. Men det blir ingen lätt nöt att knäcka när Växjö Lakers måste besegras. Växjö har fördel när man möter HV71. De två tidigare mötena har slutat med 2-1-segrar för Lakers, där Robert Rosén tillskrivits som målskytt i båda. Växjö har heller inte förlorat i Jönköping sedan september 2015.

– De var väldigt bra förra året. De har ett skickligt lag, de har kanske mest skicklighet av alla lagen, sa Stephan ”Lillis” Lundh, assisterande tränare i HV71 till jnytt.se

Växjö är även det lag som skjuter allra mest i SHL. Hittills har man avlossat 895 skott mot motståndarkassen. Så det gäller för Fredrik Pettersson-Wentzel att vara beredd på bombadering från Växjöspelarna.

Powerplay börjar stämma för HV71

HV71 har innan juluppehållet haft stora svårigheter med spel i Powerplay. Nu har laget börjat hitta rätt med detta genom att man gjort vissa ändringar som man inte provat tidigare. Laget spelar numera med två backar och tre forwards och kommer göra så även ikväll.

– Vi kommer att fortsätta med två backar i båda uppställningarna. Tittar man statistiskt sett så var det förra året bättre med fyra forwards och en back, men just nu känns det lättare med två backar, det känns stabilare. Man utnyttjar zonen, det blir tuffare för boxen i och med att man utnyttjar att det är en större zon. Jag tycker att det är bra att man kan utnyttja hela zonen. sa Stephan ”Lillis” Lundh

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN