Efter attacken – Paulsson stängs av

Under gårdagskvällen stötte Karlskrona och Leksand ihop i en tät batalj i Blekinge som slutade med bortavinst. Karlskronas Marcus Paulsson tappade under tredje perioden humöret och gav sig på Leksandscentern Janos Hari, som satt i Leksands avbytarbås, med klubban efter att ungraren uppges slängt skällsord efter Karlskronastjärnan.
Här nedan är straffet från diciplinnämnden:

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Marcus Paulsson
Förening: Karlskrona HK
Matchdatum: 2016-11-19
Mellan: Karlskrona HK – Leksands IF, SHL
Domare/Anmälare: Christer Lärking
Avstängningsperiod: 2016-11-20 – 2016-11-25 , 2 match(er)
Böter: 25 000:- betalas senast 2016-12-20

BESLUT

Efter match mellan Karlskrona HK och Leksand IF, SHL, 19 november 2016 åläggs Marcus Paulsson, Karlskrona HK följande straff för spearing:
1. Avstängning fr.o.m. den 20 november 2016 t.o.m. 25 november 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
2. Böter om 25 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.
Avstängningen bedöms motsvara 2 matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Marcus Paulsson samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Ca 7 minuter in i sista perioden så får Marcus Paulsson ont i ett lår efter en närkamp. På väg upp mot sitt bås så gör Paulsson en Spearing på en Leksands spelare som är i sitt spelarbås.

Marcus Paulsson: Jag får en bentackling och blir liggande i Leksands Zon, när jag sen försöker ta mig till vårt bås så skriker en av Leksands spelare: res dig din jävla hora och när jag och åker förbi båset så fortsätter han skrika, din jävla hora sluta filma. Detta ursäktar inte vad jag gjorde sen, utan är en förklaring till mitt handlande, detta är inget jag står för och inte vad jag vill visa upp för hockeypubliken. Jag slår då in min klubba i deras bås, det är inte ok och jag lägger mig platt för det. Har aldrig gjort så förut och det kommer inte hända igen. Kan bara be om ursäkt för det. Vill bara avsluta med att skriva att det är bedrövligt att behöva höra något sådant på en hockeyplan och dessutom har människan inte en aning om hur lite eller mycket skadad jag är, men återigen det försvarar inte vad jag gjorde.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Marcus Paulsson gjort sig skyldig till spearing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara 2 matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Förseelsen riktas mot spelare som inte är på isen

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 161.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN