Efter attacken mot Forsberg – Ahlén slipper avstängning

I gårdagens match mellan Djurgården och Luleå märktes det vem som var den minst populäre spelaren på isen. Luleås Johan Forsberg har varit ett villebråd för Djurgården sedan överfallet på backen Daniel Fernholm. Med sekunder kvar fick Djurgårdens Mikael Ahlén tag på Forsberg.

– Det var en tuff match, i övrigt har jag inga kommentarer kring den händelsen, säger Ahlén till Hockeydagbladet.

När Hockeydagbladet träffar Djurgårdens Mikael Ahlén dagen efter att han försökte förmå Luleås Johan Forsberg att ta en fight, har han precis fått reda på att domarbasen inte kommer att anmäla honom till Disciplinnämnden.

– Det är skönt, jag vill spela varje match.

Att Ahlén njöt av medspelarnas behandling av Forsberg går inte att ta miste på. Forsberg blev tacklad i stort sett i varje byte . I ett byte hade räknades det till fem tacklingar mot Forsberg.

– Hehe, ja det är en tuff sport, flinar Ahlén.

Men när det kommer till fightförsöket med 43 sekunder kvar är Ahlén mer förtegen. Det är i och för sig förståeligt, ingen vill ju åka på en anmälan efter det att man precis fått besked om att man slipper det.

– Det har jag inga kommentarer kring.

Är Luleå ett fult lag att möta?
– De har många tuffa spelare i Luleå, det är lite speciellt att möta dem.

Som situationen ser ut i Djurgården med fyra raka förluster kämpar laget mot att undvika kval. Trots det prekära läget är stämningen i truppen god och Ahlén ser fram mot avslutningen av SHL, trots läget.

– Vi har mycket bra stämning i truppen och vi ska fortsätta att jobba hårt. Vi har svårt att få in pucken för tillfället, men det kommer lossna – det är jag säker på, säger Ahlén och fortsätter:

– Det gäller att vi alla sluter upp nu, att vi i laget fortsätter att kriga och att supportrarna kommer och stöttar oss. De betyder mycket för oss.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN