Drömmål av Dahlin i Frölundas seger

Skellefteå kunde slå ute de regerande mästarna Frölunda ikväll. Frölunda var dock det bättre laget och reducerade i matchserien.

Frölunda gick in i match fem med ett 3–1-underläge i matchserien mot Skellefteå. Något som inte syntes. Båda lagen hann med att misslyckas i powerplay innan det kom ett 1–0-mål. Det var 16-åringen Rasmus Dahlin som tog tag i pucken till höger i offensiv zon, gjorde två dragningar när han klev in i slottet från höger och satte ledningsmålet, som även målvakten Johan Gustafsson fick en assist på, innan paus.

Ettan kom, tvåan kom…

I andra så fortsatte Frölunda framåt med greppet om matchen och kunde sedermera utöka ledningen. Målet till 2–0 kom med lite mer än halva matchen spelad. Det var Carl Grundström som lyckades sätta ett direktskott från slottet bakom Skellefteåmålvakten Joni Ortio. Ställningen förblev 2–0 och Pontus Widerström hann med att få 2+10 för ”checking to the head” innan paus.

… trean kom

Ja, Frölunda skulle utöka sin ledning i den tredje perioden. Redan efter 3.19 så bli Christoffer Ehn målskytt med sitt första i slutspelet. Efter det fick gästerna chansen i numerärt överläge två gånger om men utan utdelning. Trots det så skulle man reducera. Med lite mer än sju minuter kvar så satte Bud Holloway reduceringen till 3–1 men mer än så kom inte från Skellefteå. Detta trots ett stort skottövertag. Frölundas Henrik Tömmernes fick sätta 4–1-målet i tombur och man reducerade till 3–2 i matcher.

Frölunda HC – Skellefteå AIK 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
1–0 (16.34) Rasmus Dahlin (Matt Donovan, Johan Gustafsson)
2–0 (32.01) Carl Grundström (Casey Wellman, Patrik Carlsson)
3–0 (43.19) Christoffer Ehn (Robin Figren, Carl Grundström)
3–1 (52.41) Bud Holloway (Jimmie Ericsson, Adam Pettersson)
4–1 (59.49) Henrik Tömmernes (ENG)
Skott: 20–30 (10–7, 7–8, 3–15)
Utvisningar FHC: 1×10 4×2 SKE: 1×2