Dramatiken i kvällens SHL-omgång – flera lag jagar formen

0
420
Dramatiken i kvällens SHL-omgång – flera lag jagar formen
Foto: Bildbyrån
Det fem omgångar kvar att spela och det är stor dramatik inför kvällens SHL-omgång. Flera lag jagar formen, extremt viktiga matcher kring strecken och ett lag som ångar på.

Det är flera lag som jagar formen i SHL och det gäller att hitta den kvickt. Det är endast fem omgångar kvar av SHL. Redan ikväll kan kvallagen bli klara, kan framförallt Leksand ta sista chansen att slippa kvala? Oskarshamn har en mikroskopisk chans, 15 poäng efter Linköping och 15 poäng kvar att spela om, dessutom massor med mål att ta igen.

Usel form hos båda

Kvällens skräckmatch går mellan ligans just nu två sämsta lag, Oskarshamn och Örebro. Örebro behöver en poäng för att säkra slutspelsplatsen. Båda lagen behöver hitta någon slags form inför slutspel och kval. Oskarshamn har hela elva raka förluster och motståndarna har hela tio förluster på de tolv senaste omgångarna. Inget av lagen kommer i form av en seger, men för självförtroendet är en seger ytterst viktig för båda lagen.

Örebro har vunnit samtliga tre möten mellan lagen den här säsongen.

Viktig streckmatch

Det skiljer fyra poäng mellan Växjö och Brynäs och ikväll möts lagen i Gävle. Seger för bortalaget och Det ser ut att bli slutspel i Växjö även den här säsongen. Seger för Brynäs och det blir en nagelbitare de tre sista omgångarna.

Växjö har vunnit två av tre möten den här säsongen, Brynäs vann sin hemmamatch efter förlängning.

Skräcksiffrorna 4-20

Djurgården såg ut att lätt kunna säkra kvartsfinalplats med sin form i början av året. Sedan hände något med bortaspelet. Klubben tog poäng i samtliga matcher fram till och med 13 februari har sedan dess raden 1-5, 0-3, 2-5 och 1-7 på bortaplan, totalt 4-20. Fortsätter den usla bortaformen kommer laget att missa direktplatsen till kvartsfinalen.

Ikväll möter Djurgården Linköping på bortaplan, ett Linköping som börjar hitta formen och som vid vinst ikväll i stort sett är klara för SHL 2020/2021. Tar Linköping poäng och Leksand förlorar är man helt klara.

Djurgården har två av tre mot Linköping den här säsongen, Linköping har dock vunnit sin hemmamatch.

Tio raka och formsvaga mästare

När Frölunda tar emot Skellefteå ikväll är det SHL:s stora formlag som kommer på besök till Scandinavium. Skellefteå har en hysterisk form med tio raka segrar, fortsätter västerbottningarnas segertåg eller får Frölunda stopp på dem?

De regerande mästarna har hamnat i en rejäl svacka, de har sjunkit som en sten genom tabellen och är nu placerade utanför direktplatsen till kvartsfinalerna. Lägg där till att man endast tagit två poäng på de fem senaste matcherna. I den senaste hemmamatchen blev det storförlust mot Leksand. Ska Frölunda missa topp-sex för första gången sedan säsongen 2010/2011?

Frölunda vann de två första matcherna mot Skellefteå den här säsongen. Den match som spelats i år har Skellefteå vunnit.

Kvällens omgång

Brynäs – Växjö
Färjestad – HV71
Frölunda – Skellefteå
Linköping – Djurgården
Luleå – Rögle
Malmö – Leksand
Oskarshamn – Örebro

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.