DRAMAT: Fem lag gör upp om tre slutspelsplatser

Dramat i slutet av grundserien fortsätter. Endast tre slutspelsplatser finns kvar att spela om. Senast i raden att bli klara för slutspel är Malmö Redhawks.

Tre omgångar återstår av grundserien i SHL och endast tre slutspelsplatser är kvar att spela om. Fem lag gör upp om de sista platserna till slutspelet och för närvarande ligger Rögle, HV71 och Brynäs på Play-In-plats. De lagen som har chansen att passera är Linköping och Örebro och båda lagen ligger på 65 poäng och har ordentlig chans att knipa en av slutspelsplatserna. Både Rögle och HV71 ligger rätt bra till, men ska absolut inte känna sig helt säkra.

Chans att säkra ikväll

Två lag som möts redan ikväll är HV71 och Frölunda. Matchen avslutar den 49:e omgången. Kvällens drabbning mellan de två giganterna avgörs i Kinnarps Arena med start 19.00 och en intressant detalj är att HV71, om de vinner ikväll, med största sannolikhet säkrar sin plats i slutspelet. Smålandslaget går då upp på 74 poäng och passerar Rögle. HV71 har även en målskillnad som är på plus jämfört med Linköping och Örebro som ligger på minus. Med en seger ikväll för HV71 kommer det med största sannolikhet vara två platser kvar att spela om framöver.

Ett lag som gick vinnande i kampen om slutspelsplatser igår var Malmö. Trots en förlust mot Brynäs är Malmö klara för slutspel då både Linköping och Örebro förlorade sina matcher.

Kan avgöras i sista omgången

Hur kommer kampen om platserna i finrummet att sluta? En intressant del i slutspurten är att flera av lagen möter varandra. Tar vi de tre sista matcherna så möter Brynäs Rögle i nästa match. Kanske mest avgörande är näst sista matchen där tian Brynäs tar emot Linköping elvan. Linköping ligger precis bakom Brynäs och måste vinna den matchen för att ha chansen på den tionde platsen. Brynäs möter sedan Frölunda i sista matchen den 14e mars på bortaplan.

Så här ser det kompletta spelschemat ut för lagen som jagar slutspel.

Fredag 8:e mars:
HV71 – Frölunda

Lördag 9:e mars
Luleå – Linköping
Frölunda – HV71
Brynäs – Rögle
Skellefteå – Örebro

Tisdag 12:e Mars
Örebro – Mora
Linköping – Brynäs
Malmö – Rögle
Timrå – HV71

Torsdag 14:e mars
Rögle – Skellefteå
Malmö – Örebro
HV71 – Linköping
Frölunda – Brynäs

Vilka lag tror ni kommer att ta de tre sista platserna i slutspelet?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN