Dödstrött Figren avgjorde i sudden för Frölunda

Frölunda vann ikväll borta mot Brynäs med 3-2. Det var en jämn match där en slutkörd Robin Figren blev matchjälte för göteborgarna med ett avgörande mål i sudden.

Trots Frölundaseger var det hemmalaget som tog ledningen. 14 minuter in i den första perioden gjorde Ponthus Westerholm 1-0 i powerplay. Frölunda fick dock in en kvittering innan pausvila då John Nyberg nätade i periodens slutminut.

Lindblom fortsatte briljera

Frölunda tog sedan i den andra perioden ledningen då Sean Bergenheim lyckades överlista Felix Sandström i Brynäs-kassen. Men bara minuten efter Bergenheims mål klev Brynäs skyttekung Oskar Lindblom fram och gjorde sitt 21:a mål denna säsong.

Figren avgjorde i sudden

Efter en mållös tredjeperiod kunde Robin Figren till sista avgjöra matchen i förlängning. Figren som hade varit inne på isen väldigt länge, kom fri med Sandström och la ett välplacerat skott mellan benskydden på Brynäs-keepern. Figren gratulerades sedan av sina lagkamrater som mer eller mindre även fick hjälpa den trötta matchhjälten av isen.

Brynäs IF – Frölunda Indians 2-3 (1-1,1-1,0-0,0-1)
1-0 (14:06) Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm, Linus Ölund) spel fem mot fyra
1-1 (19:29) John Nyberg (Carl Grundström, Mattias Nörstebö)
1-2 (35:49) Sean Bergenheim (Patrik Carlsson, John Nyberg)
2-2 (36:33) Oskar Lindblom
2-3 (62:34) Robin Figren (Johan Sundström)
Skott: 32-24
Utvisningar: BIF:2×2 FRÖ:3×2
Domare: Andreas Harnebring, Mikael Sjöqvist
Linjemän: Daniel Persson, Emil Wernström