Djurgårdsprofilen lägger plockhandsken på hyllan

Nu har Mikael Tellqvist bestämt sig för att han nu gjort sitt sista framträdande på professionell nivå. Att det skedde där han även slog igenom är han otroligt tacksam för.
Jag vill tacka Djurgården för att de gav mig chansen att avsluta där allting började, det betyder mycket mer för mig än vad folk vet, tack, säger målvakten till Djurgården Hockeys hemsida.
Mikael Tellqvist väljer nu att avsluta karriären i Djurgården, där allting även började. Han var med och tog Djurgården till SM-guld och det var i Djurgården han fick sitt ordentliga genombrott innan han 2001, korsade Atlanten för spel i NHL. Nu väljer Djurgårdsprofilen att lägga plockhandsken på hyllan. Han är nöjd över sin tid i stockholmslaget.
Att de ringde 2014 och gav mig chansen att avsluta där allting startade har betytt mer för mig än vad ni vet. Jag är stolt över att tillhöra Djurgårdsfamiljen, säger Tellqvist till Djurgården Hockey.

Han är en av de största i historien och det han bland mycket annat kommer sakna är publiken.
– Jag får rysningar när jag tänker på publiken. När jag tänker på deras sång, när jag minns SM-guld, när jag tänker på ett fullsatt Ericson Globe och derbyn, säger han.

Det var efter förra säsongen som ett aktivt val gjordes att inte förlänga målvaktens kontrakt. Nu har profilen sagt sitt och väljer därmed att avsluta sin session på professionell nivå.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN