Djurgårdens nyemission gör succé

Djurgårdens nyemission har blivit en succé. Just nu är det rekordmånga som valt att investera i Djurgården Hockey, hela 2100 personer och många har även gått in med en stor summa.

Tillsammans har dessa personer kommit upp på en summa av tolv miljoner, vilket sägs vara ett delmål för Djurgården Hockey. Trots det slutar det inte där, nu siktar klubben på 23 miljoner innan nionde november. DIF:s mål är att stärka hela organisationen, från grunden till deras representationslag, något som definitivt är högst aktuellt just nu. Skulle klubben nå ett publiksnitt på över 7000 åskådare så har bolaget en förtur på aktieutdelning kommande 3 år. Djurgården har haft en stark ekonomi de senaste tre åren och i den här takten väntas den bara bli starkare och starkare, detta skriver Djurgården Hockey på sin hemsidan.

Hela emissionen sköts av finansieringsplattformen Pepins.
– Misslyckas emissionen och inte landar på 23 miljoner så är det Pepins som tar smällen, säger Carl Johan Högbom, tidigare börschef.

Djurgårdens plan med de pengarna som dras in är att ge klubben raketbränsle för att kunna vara med och utmana i den absoluta toppen, uppger Di Weekend.

De öser in pengar

Förutom alla supportrar som köper andelar i Djurgården finns det uppgifter om att företagsledare och andra välbärgade Djurgårdare har tecknat aktier för betydande summor i nyemissionen, enligt uppgifter från DI.

Göran Tidström, (tidigare PWC) – en miljon kronor.
Ulf Grunander (tidigare Getinge), Karl-Fredrik Hall (Max Matthiessen), Alexander af Jochnick (Oriflame), Peter Lindell (Rite Ventures), Bo Lundqvist (tidigare Esselte), Karl Perlhagen (Volati) – 500 000 kronor vardera.

Håkan Filipson (Adriago), Ulf Lindstén (Coastal Sweden), Staffan Olsson (Profi Fastigheter) – 250 000 kronor vardera.

Sören Mellstig, ordförande i Trelleborg, Fredrik Reinfeldt tidigare statsminister, Tommy Jacobsson, riskkapitalist, Anders Ullberg, styrelseordförande i Boliden och Per Bouveng, styrelseledamot i investerarbolaget Spiltan, kommer att gå in med okända summor i Djurgården.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN