Djurgårdens IF vill bygga laget kring storstjärnan

Djurgårdens IF kommer leta efter en målskytt för att förstärka laget i första hand. Sportchefen Joakim Eriksson menar att klubben kommer se över vad marknaden har att erbjuda.

Djurgårdens säsong har inte blivit vad fansen hoppats på efter den starka fjolårssäsongen. Laget har huserat i seriens nedre regioner och brottats med skador på nyckelspelare. De senaste matcherna har dock spelet börjat se bättre ut och laget närmar sig Karlskrona och Luleå. För en sista kraftansträngning öppnar nu Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson för eventuella nyförvärv.

– Vi tittar på vad marknaden har att erbjuda. Men vi har ingen jättestor kassakista och kommer inte värva för värvandets skull. Vi tycker att vårt lag gör det bra nu även om det finns mer att önska, säger Joakim Eriksson till Hockeybladet.nu.

Rob Schremp finns ute på marknaden igen, är han aktuell för Djurgården?
–  Rob Schremp är en jättebra spelare men han är inte den spelartypen vi söker i första hand. Playmakers och backar har vi bra med efter att Marcus Högström och Linus Hultström kom under säsongen. Vi söker en målskytt som vill gå rakt på mål.

Framtiden finns med i tankarna

Stockholmsklubben spanar dock inte bara efter nyförvärv inför slutspurten av SHL. Enligt sportchefen är den förre Djurgårdsspelaren, Andreas Engqvist, ett namn som han gärna ser i laget i framtiden för att bygga laget kring. I dagsläget har forwarden fortfarande sviter efter hjärnskakningen, vilket gjorde att hans KHL-klubb Salavat Julajev Ufa valde att gå skilda vägar med svensken.

– Andreas Engqvist är alltid aktuell för Djurgårdens IF och det är en spelare vi gärna ser här i framtiden för att bygga laget med. Men vi signar i dagsläget inga skadade spelare, avslutar Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN