Djurgården spelar ett högt spel – kan inte lita på att Leksand och Brynäs spelar dåligt

Djurgården är på väg mot en ordentlig kris. Innan matchen hade laget nio spelare i truppen utanför laget och under matchen försvann ytterligare en spelare. Nu har laget åtta matcher kvar och samtliga matcher är supersvåra. Fem av matcherna är dessutom på bortaplan.

Nu har Djurgården dessutom drabbats av ett hemmaspöke som gör att spelet knyter sig ordentligt och spelarna ser stundtals handlingsförlamade ut.

Marcus Nilson, Mikael Samuelsson och Daniel Fernholm är långtidsskadade. Alexander Fällström dras med sviter efter en hjärnskakning. Med Michael Holmqvist, Nicklas Heinerö, David Rundqvist och Adam Ollas Mattsson är det mer osäkert med. Marcus Sörensen insjuknade under matchdagen och Henrik Eriksson tvingades att sy åtta stygn under gårdagens match – vips så har Djurgården tio (10!) spelare borta! Det är klart att inte spelarna orkar i det tempo som var i matchen mot Färjestad. Backarna Alexander Deilert och Philip Holm tvingades dessutom spela forwards då laget saknade åtta forwards.

För att vara på den absolut säkra sidan krävs det att Djurgården tar minst 17 poäng av de 24 som återstår, då kan inte Leksand gå förbi även om man skulle vinna samtliga matcher som återstår. Nu kan inte Djurgården förlita sig på att Leksand och Brynäs ska fortsätta sin kräftgång. I de två sista hemmamatcherna möter Djurgården just Leksand och Brynäs i två superviktiga sexpoängsmatcher. I den tredje hemmamatchen möter Djurgården det just nu oslagbara Växjö som har sex raka segrar och har övertygat stort.

På bortaplan väntar det nya krislaget HV71 som på tisdag hunnit tänka igenom vad som hänt den sista tiden och räkna med att kommer strida till sista sekunden för att slippa Play In. Utöver det har man Skellefteå, Linköping, Luleå och i sista omgången svårspelade Örebro.

Hjälpbehov
Djurgården har i och med skadehelvetet ett extra stort behov att nå sin målsättning från innan säsongen och det är att ta sig till Play In. Om Djurgården ska klara sig kvar i SHL utan ett ödesdigert kval så krävs det att supportrarna knyter nävarna i fickorna och tar sig till den arenan som laget spelar i och ger dem sitt stöd som gör Djurgården unikt i Idrottssverige

Med supportrarna i ryggen klarar även ett skadeskjutet Djurgården sig kvar i SHL!

Djurgårdens kvarvarande spelschema
17/2 HV71 (B)
19/2 Växjö (H)
21/2 Skellefteå (B)
25/2 Luleå (B)
27/2 Leksand (H)
28/2 Linköping (B)
3/3 Brynäs (H)
5/3 Örebro (B)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN