Djurgården vill skrämma bort spöket – på Hovet

Djurgården fortsätter att jaga en plats till åttondelfinalerna mot Färjestad som spökat rejält för stockholmarna. Dessutom kommer laget till spel med en diger förlustsvit – ska Djurgården hinna få rätsida?

Tabellelvan Djurgården står inför en mycket tuff uppgift när Färjestad gästar Hovet i kväll. Värmlänningarna har varit rena spöket under säsongen och gått segrande ur alla de tre tidigare mötena. Första matchen drog Färjestad längsta strået efter att Per Åslund satt den avgörande straffen. De sista två vann Leif Carlsson och hans grabbar med 2-1, respektive 3-1 senast inför storpublik på Hovet. Djurgården lär komma till spel med en brinnande revanschlusta.

Svag form stör jakten på högre placering

Säsongens grundserie börjar sakta att lida mot sitt slut och transferfönstret stängdes igen förra veckan. Djurgården agerade under de sista timmarna och plockade in Niclas Bergfors från Linköping, i en sista kraftansträngning för att vara med i kampen om slutspelet. Joakim Eriksson hoppas att nyförvärvet kan ge laget en rejäl skjuts efter senaste tidens magra resultat. Senaste matchens förlust mot Skellefteå blev den åttonde i raden och inför kvällens omgång är nu Djurgårdarna tre poäng bakom Karlskrona som ligger på plats tio.

För bortalaget Färjestad gäller det att snabbt vända på de två snedstegen mot Rögle. Innan de två snöpliga förlusterna radade karlstadgänget upp en fin segersvit på fem raka matcher och slog bland annat hemmastarka Frölunda i Scandinavium med 3-2.

Stjärncentrarna går upp i duell

Djurgårdens Matt Anderson och Färjestads Johan Ryno är de två spelarna som leder lagens offensiva styrkor i sina respektive lag. Båda har bra säsonger och ligger på starka positioner i SHL:s poängliga. De två härförarna blir viktiga för sina lag när serien börjar tätna och poängen blir livsviktiga. Lita på att de två centrarna kommer spela stora huvudroller på Hovet även i kvällens match.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN