Djurgården säger upp Särkijärvis kontrakt

Efter tre säsonger som huvudtränare under den senaste sejouren kommer Hans Särkijärvi att lämna Djurgården efter denna säsong. Beslutet är taget då Djurgården nu står inför ett nytt vägval.

Nästa säsong kommer en förändring att ske i Djurgårdens tränarstab. Efter många år i Djurgården kommer Hans Särkijärvi att lämna klubben.

– Vi är framme vid en tidpunkt då vi ska säkra de kompetenser som behövs framåt i tiden. Hasse har ett år kvar på kontraktet men vi har tagit beslutet att efter denna säsong genomföra en förändring direkt för att kunna göra den riktningsförändring vi vill utifrån vår spelvision, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson och fortsätter:

– Vi är oerhört tacksamma över den resa vi gjort tillsammans med Hasse de senaste åren. Han har gjort ett bra jobb med att få ihop ett sammansvetsat lag på isen. Tillsammans med Stefan Nyman har han under sina två år i SHL etablerat ett starkt och bra försvarsspel. För att vi ska ta nästa steg och nå vår långsiktiga målsättning är det nu viktigt med ett utökat fokus på anfallsspelet och spelet med puck.

Hans Särkijärvi kommer att fortsätta arbetet som huvudtränare säsongen ut och har fullt fokus på det jobb som sker framöver.

– Det är självklart lite tråkigt men det är ett beslut som jag respekterar fullt ut. Nu vill jag tillsammans med övriga ledare och spelare få en så härlig säsong som möjligt. Vi kommer att jobba stenhårt för det, säger Hans Särkijärvi.

Hans Särkijärvi kom till Djurgården första gången som spelare 1975. Han tränade sedan klubbens A-lag 2005-2008. När Djurgården sedan spelade i Hockeyallsvenskan kom han tillbaka till klubben och var med om avancemanget den 7 april 2014. Därutöver har han tränat J18-laget en säsong och J20-laget tre säsonger.

Samtidigt meddelar Djurgården att de förlänger kontrakten med assisterande tränaren Mikael Håkanson och målvaktstränaren Jan Öhman över de två kommande säsongerna.

– Det känns väldigt positivt att jobba vidare med två unga utvecklingsbara och väldigt hungriga tränare tidigt i deras tränarkarriärer. De har gjort väldigt starka intryck på oss det här året, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN