Djurgården petar succébröderna

Succébröderna Jonathan och Marcus Davidsson var två av höstens stjärnskott i SHL. De var med och lyfte sitt Djurgården ur krisen, nu är bröderna petade.
– Brorsan är tillbaka i J20, säger Jonathan Davidsson till Hockeybladet.

Djurgårdens succébröder vars namn var på allas läppar när de levererade, samtidigt som de tilltänkta stjärnorna svek. När Davidssonbröderna var inne på isen skapade Djurgården tryck i motståndarnas zon.

Nu har det vänt för Djurgården och höstens krislag är nu ett av vinterns utropstecken. Skadade spelare har kommit tillbaka och tilltänkta stjärnor har börjat leverera, något som får ungdomarna att sättas åt sidan.

– Jag är extraspelare nu och det är så det ska vara när vi fått tillbaka de skadade spelarna, säger Jonathan Davidsson till Hockeybladet.

Den yngre brodern Marcus var inte ens med på Djurgårdens A-lagsträning igår, han ingår inte längre i A-truppen.

– Jag tror att han är i skolan nu, brorsan (Marcus) är tillbaka i J20 nu, säger Jonathan.

Poängtorka för succébröderna

Brödernas succéhöst gjorde att båda var aktuella för JVM, Marcus gallrades ur truppen redan innan Juniorkronorna åkte till Kanada och Jonathan var den sista som fick lämna truppen dagen innan julafton. Efter det har det gått lite sämre för bröderna och i takt med att istiden minskat har även produktionen dalat.

– Visst är det tråkigt att inte göra poäng, det är en del av spelet. Jag får ta de chanser jag får nu.

Tidigare har Jonathan kamperat på isen med sin bror och mestadels med Lucas Vejdemo. Nu saknas lillebror och omgivningen är olika i varje byte han får. Trots det lyser juniorspelaren upp när vi pratar om kvällens match mot Färjestad.

– Det ska bli så kul att spela mot Färjestad, jag får gå in och kriga i varje byte. Det är klart att jag saknar brorsan på isen, men vi visste förutsättningarna redan innan säsongen.

Nu vill Jonathan avgöra kvällens match mot de stora rivalerna i SHL, Färjestad. Han har scenariot klart för sig.

– Det blir ett direktskott på pass från Vejdemo som avgör, avslutar han med ett brett leende.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN